Pripadnici 41. HRVCON-a KFOR sudjelovali na hodnji “Dancon March” 2024. na Kosovu

Slika https://www.morh.hr/wp-content/uploads/2024/07/2024-07-09-kfor-dancon.jpg
Pripadnici 41. HRVCON-a KFOR sudjelovali na hodnji 'Dancon March' 2024. na Kosovu | Foto: KFOR

Najbolji rezultat postigao je pripadnik 41. hrvatskog kontingenta KFOR natporučnik Ivan Kundid koji je s vodećom skupinom utrčao u cilj

Pripadnici 41. hrvatskog kontingenta u NATO operaciji KFOR na Kosovu sudjelovali su 7. srpnja 2024. u mjestu Novo Selo na tradicionalnoj 79. hodnji “Dancon March” 2024., u organizaciji kontingenta Oružanih snaga Kraljevine Danske.

Na hodnji dužine 18 kilometara, noseći teret od 10 kg opreme na leđima, sudjelovalo je 17 pripadnika 41. HRVCON-a KFOR, koji su je svi uspješno završili, a najbolji rezultat od hrvatskih predstavnika postigao je natporučnik Ivan Kundid koji je s vodećom skupinom utrčao u cilj.

Uz hrvatske predstavnike, na hodnji je sudjelovalo oko 1.000 vojnika KFOR-a i policajaca EULEX-a iz Danske, Njemačke, Švicarske, Finske, Poljske, Italije, Slovenije, Mađarske, Grčke, Latvije, Austrije i Albanije.

Hodnja “DANCON March” izvrsna je prilika za svakog pojedinca u kontekstu testiranja psihofizičkih sposobnosti te pomicanja vlastitih granica izdržljivosti. Također, hodnja je dugogodišnja tradicija i “zaštitni znak” danskih oružanih snaga, koja datira još od 1972. godine, kada se prvi put održao u UN misiji na Cipru. Od tada se hodnja održavala u NATO/UN operacijama i misijama diljem svijeta, u Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini, Afganistanu, Iraku, Libanonu, Latviji, Estoniji, Eritreji, Kuvajtu, Maliju. Cilj natjecanja je, osim testiranja psihofizičke spreme vojnika i policajaca, prilika za međusobno upoznavanje sudionika ovog događaja.

Objava Pripadnici 41. HRVCON-a KFOR sudjelovali na hodnji “Dancon March” 2024. na Kosovu pojavila se prvi puta na MORH.



Vijesti