Predsjednica RH u vojarni 3. gbr Kune u Đakovu

Slika https://www.morh.hr/wp-content/uploads/2018/06/djakovo_05062018_v.jpg
Foto: OSRH /V. Privara

Predsjednica RH i vrhovna zapovjednica OS RH Kolinda Grabar-Kitarović 4. lipnja 2018. posjetila je vojarnu 3. gbr Kune u Đakovu

Predsjednica Republike Hrvatske i vrhovna zapovjednica Oružanih snaga Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović u pratnji suradnika, pročelnice Kabineta predsjednice Natalije Hmeline i savjetnika predsjednice za obranu i nacionalnu sigurnost Vlade Galića, posjetila je 4. lipnja 2018. vojarnu 3. gardijske brigade Kune u Đakovu.

Predsjednicu su u Đakovu dočekali načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga RH general zbora Mirko Šundov, zapovjednik Hrvatske kopnene vojske general-bojnik Siniša Jurković i zapovjednik Gardijske oklopno-mehanizirane brigade Hrvatske kopnene vojske brigadni general Denis Tretinjak.

Nakon pregleda postroja pripadnika 1. motorizirane bojne Sokolovi GOMBR-e HKoV-a, kojom je zapovijedao zapovjednik 1. mb pukovnik Robert Poljak, održan je radni sastanak na kojem se nazočnima obratio načelnik GS OSRH general zbora Mirko Šundov, a potom je prikazana multimedijalna prezentacija vojarne i postrojbi smještenih u vojarni 3. gbr Kune, koju je održao zapovjednik vojarne i zapovjednik tenkovske bojne Kune pukovnik Valentin Skroza.

U prigodnom obraćanju predsjednica je izrazila zadovoljstvo viđenim, kao i potporu naporima koji se ulažu u podizanje standarda života i rada pripadnika Hrvatske vojske.

Posjet je završio praktičnim prikazom radnji posada tenka M-84 na provedbi redovitog održavanja i pripreme za borbeno djelovanje, nakon čega su predsjednica Grabar-Kitarović i general Šundov obišli pripadnike Hrvatske vojske smještene u vojarni te odali počast kod spomen-obilježja pripadniku 3. gbr. Željku Trbari, koji je poginuo tijekom oslobađanja vojarne 1991. godine.

    Predsjednica RH u vojarni 3. gbr Kune u Đakovu

    Foto: OSRH /V. Privara

  • https://www.morh.hr/wp-content/gallery/predsjednica-rh-u-vojarni-3-gbr-kune-u-dakovu/djakovo_05062018_1.jpg
  • https://www.morh.hr/wp-content/gallery/predsjednica-rh-u-vojarni-3-gbr-kune-u-dakovu/djakovo_05062018_2.jpg
  • https://www.morh.hr/wp-content/gallery/predsjednica-rh-u-vojarni-3-gbr-kune-u-dakovu/djakovo_05062018_3.jpg
  • https://www.morh.hr/wp-content/gallery/predsjednica-rh-u-vojarni-3-gbr-kune-u-dakovu/djakovo_05062018_4.jpg
  • https://www.morh.hr/wp-content/gallery/predsjednica-rh-u-vojarni-3-gbr-kune-u-dakovu/djakovo_05062018_6.jpg


Priopćenja