Završni prikaz vojne vježbe HRM-a "HARPUN 17"

Slika https://www.morh.hr/wp-content/uploads/2017/11/harpun_19102016_v.jpg
Foto: Arhiva MORH/ T. Brandt
Završni prikaz vojne vježbe Hrvatske ratne mornarice Oružanih snaga RH (OS RH) "Harpun 2017" održat će se u nedjelju, 22. listopada 2017., u akvatoriju srednjeg Jadrana, na morskom poligonu otoka Žirje.
Na završnom prikazu vježbe predviđena je nazočnost potpredsjednika Vlade RH i ministra obrane RH Damira Krstičevića i zamjenika načelnika Glavnog stožera OS RH general-pukovnika Drage Matanovića sa suradnicima.

Uz snage Hrvatske ratne mornarice, u vježbi sudjeluju snage Hrvatske kopnene vojske, Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane, Zapovjedništva za potporu, pukovnije Vojne policije, Zapovjedništva specijalnih snaga, Središnjice za obavještajno djelovanje i Središnjice komunikacijsko-informacijskih sustava.

Cilj vježbe "HARPUN 17" je uvježbavanje sudjelujućih snaga u planiranju i provedbi pomorsko-desantnih operacija s težištem na združenom djelovanju u pomorskoj desantnoj operaciji. Scenarij vježbe osigurava operacijske izazove za angažiranje združenih namjenski organiziranih snaga u oslobađanju privremeno okupiranog teritorija.

Predstavnicima medija zainteresiranim za praćenje vježbe, bit će osiguran prijevoz brodom do poligona Žirje, a isplovljavanje je predviđeno u 10,00 sati. Ljubazno molimo predstavnike medija zainteresirane za praćenje vježbe da dođu u nedjelju, 22. listopada 2017., u luku Primošten/Nova riva, najkasnije do 9,15 sati te da svoje prijave pošalju na infor@morh.hr, najkasnije do subote, 21. listopada 2017., do 15 sati.

Osoba za kontakt je časnica za odnose s javnošću HRM-a, bojnica Maja Siriščević, mob: 098/204-216.

Najave