Završetak hodnje i obuke novih vođa Hrvatske vojske

Slika https://www.morh.hr/wp-content/uploads/2019/07/morh-1024x607.jpg

Završetak dvodnevne hodnje polaznika obuke i djelatnika Središta za razvoj vođa "Marko Babić" i šestotjedne obuke 1. naraštaja za razvoj vođa Središta na Kninskoj tvrđavi

Svečanost završetka dvodnevne hodnje polaznika obuke i djelatnika Središta za razvoj vođa “Marko Babić” i završetka obuke 1. naraštaja za razvoj vođa Središta održat će se u ponedjeljak, 28. listopada 2019. na Kninskoj tvrđavi, s početkom u 13.00 sati. Tom prigodom, polaznicima obuke bit će uručene značke i diplome o uspješno završenoj obuci.

Na svečanosti završetka obuke predviđena je nazočnost potpredsjednika Vlade i ministra obrane Damira Krstičevića, načelnika glavnog stožera Oružanih snaga RH general zbora Mirka Šundova i posebnog savjetnika ministra obrane umirovljenog general-pukovnika Ante Gotovine.

Hodnja polaznika obuke i djelatnika Središta predstavlja vrhunac njihove zahtjevne šestotjedne obuke koja je započela 16. rujna, a na trasi dugoj 88 kilometara, 43 polaznika obuke i 16 djelatnika Središta za razvoj vođa “Marko Babić” prolaze područje Ličko-senjske, Zadarske i Šibensko-kninske županije.

Predstavnicima medija bit će omogućeno praćenje završne etape hodnje polaznika obuke i pripadnika Središta od Stare Straže do ulaska u Knin.

Pozivamo zainteresirane predstavnike medija za praćenje završne etape hodnje od Stare straže do ulaska u Knin u dužini 6,5 kilometara da dođu u ponedjeljak, 28. listopada 2019. na Autobusni kolodvor u Kninu, Don Mihovila Pavlinovića 7, najkasnije do 10.30 sati, gdje će se održati obavezan sigurnosni pregled i organizirani prijevoz do Stare straže.

Moguće je medijsko praćenje etape hodnje od Stare straže do ulaska u Knin:

  • pješice – od Stare straže do ulaska u Knin ili
  • organiziranim prijevozom – od Stare straže do ulaska u Knin

Također, pozivamo predstavnike medija koji žele isključivo pratiti svečanost završetka hodnje i obuke na Kninskoj tvrđavi, da dođu u ponedjeljak, 28. listopada 2019. na Autobusni kolodvor u Kninu, Don Mihovila Pavlinovića 7, najkasnije do 11.30 sati, gdje će biti održan obavezan sigurnosni pregled i organizirani prijevoz do Kninske tvrđave te da svoj dolazak prijave na e-mail: infor@morh.hr najkasnije do nedjelje, 27. listopada do 18.00 sati s naznakom za koju se lokaciju se prijavljuju (Staru stražu ili Kninsku tvrđavu).

Prijava treba sadržavati ime i prezime, naziv medija, status (novinar, snimatelj, fotograf), broj novinarske/osobne iskaznice i broj mobitela.

Osoba za kontakt je bojnica Mirjana Kiš, mobitel: 098/911-0180.

Objava Završetak hodnje i obuke novih vođa Hrvatske vojske pojavila se prvi puta na MORH.



Najave