Završena obuka pripadnika Libijske ratne mornarice i obalne straže

Slika https://www.morh.hr/wp-content/uploads/2019/07/obuka_pripadnika_libijske_ratne_mornarice01011980_n-1024x597.jpg

Pripadnici HRM-a, u sklopu operacije EUNAVFOR MED „SOPHIA“, obučili pripadnike Libijske ratne mornarice i obalne straže za dužnosti brodskog ronioca

Svečanom dodjelom diploma u vojarni “Admiral flote Sveto Letica-Barba” u Splitu u petak, 19. srpnja 2019. završen je Temeljni tečaj ronjenja, kojeg su u Središtu za obuku Hrvatske ratne mornarice (SzO HRM) pohađali pripadnici Libijske ratne mornarice i obalne straže.

Tijekom pet tjedana obuke, koja se provodila u vojarni “Admiral flote Sveto Letica-Barba”, na bazenima sportskih objekata „Poljud“ te u širem akvatoriju Splita polaznici tečaja stekli su znanja i vještine te su osposobljeni za dužnosti brodskog ronioca.

Tijekom svečanosti dodijele diploma polaznicima su se obratili zapovjednik SzO HRM-a kapetan bojnog broda Ivan Vuković te predstavnik Zapovjedništva Operacije EUNAVFOR MED “SOPHIA” pukovnik Alessandro D’Angelo.

Zapovjednik SzO HRM-a u svom je obraćanju istaknuo: “Veliki dio naših instruktora ima i međunarodno iskustvo koje su stekli pohađanjem različitih tečajeva u drugim državama te sudjelovanjem u međunarodnim misijama i operacijama. Uvjeren sam kako su našim polaznicima prenijeli znanja iz ronilaštva koja će im poslužiti u njihovom daljnjem radu”.



Priopćenja