Završeno 44. SVP u streljaštvu

Slika https://www.morh.hr/wp-content/uploads/2017/10/streljastvo2009_v.jpg

U zagrebačkoj vojarni “Petar Zrinski” na Črnomercu svečano je zatvoreno 44. svjetsko vojno prvenstvo u streljaštvu. Natjecanje se održalo od 11. do 16. kolovoza na streljani “Vrapčanski potok”. Pod okriljem Međunarodnog vijeća za vojni sport (CISM) prvenstvo su organizirale Oružane snage RH, a uz pomoć Hrvatskog streljačkog saveza.


Na Prvenstvu se natjecalo preko 300 natjecatelja iz 44 vojske/države, sa svih kontinenata osim Oceanije. I u muškoj i u ženskoj konkurenciji bilo je natjecatelja nositelja olimpijskih i svjetskih te kontinentalnih odličja, a pucalo se iz pušaka i pištolja po pravilima CISM-e i Svjetske streljačke federacije. Na kraju natjecanja najpreciznijima su se pokazali predstavnici Njemačke čija je vojna reprezentacija proglašena i najuspješnijom na prvenstvu. Pojedinačno, u ženskoj konkurenciji najbolje su bile Njemice Sonja Pfeilschifter (puška) i Dorjsuren Munkhbayar (pištolj), a u muškoj Norvežanin Berg Vebjorn (puška) i Ukrajinac Oleksandr Petriv (pištolj).
Nakon proglašenja pobjednika prvenstvo je zatvorio predstavnik CISM-e austrijski general-bojnik Johann Pucher, uputivši pohvale predstavnicima Oružanih snaga RH za izvrsnu organizaciju. Domaćin sljedećeg vojnog SP bit će Rio de Janeiro u Brazilu.



Priopćenja