Međuresorna vježba “Sigurnost 19”

Slika https://www.morh.hr/wp-content/uploads/2019/05/spremnost_17052019_03_v-1024x683.jpg

Na području Zadarske, Šibensko-kininske i Splitsko-dalmatinske županije održat će se terenski dio međuresorne vježbe "Sigurnost 19"

Objava Međuresorna vježba “Sigurnost 19” pojavila se prvi puta na MORH.

Na području Zadarske, Šibensko-kininske i Splitsko-dalmatinske županije u utorak, 21. svibnja 2019. održat će se terenski dio međuresorne vježbe “Sigurnost 19”, a pokazni dio vježbe, kao i taktičko-tehnički prikaz sredstava i opreme, održat će se u vojarni “Knez Trpimir” u Divuljama.

Vježba se provodi temeljem godišnjeg plana rada Koordinacije za sustav domovinske sigurnosti za 2019. godinu i u skladu s Programom aktivnosti u provedbi posebnih mjera zaštite od požara za Republiku Hrvatsku u 2019. godinu.

Prikazu vježbe “Sigurnost 19” prisustvovat će potpredsjednik Vlade RH i ministar obrane Damir Krstičević, ujedno i predsjednik Koordinacije za sustav domovinske sigurnosti.

Cilj međuresorsne vježbe “Sigurnost 19” je provjera spremnosti i koordinacija vatrogasnih, vojnih i policijskih snaga koje sudjeluju u provedbi zadaća tijekom ljetne protupožarne sezone.

Pozivamo predstavnike medija zainteresirane za medijsko praćenje vježbe da dođu u utorak, 21. svibnja 2019. u prostorije Državne vatrogasne intervencijske postrojbe – sjedište Divulje, Put vojarne Divulje 18, Kaštel Štafilić, najkasnije do 9.30 sati te da svoj dolazak prijave na email: nina.francetic@hvz.hr do ponedjeljka, 20. svibnja do 9.00 sati.

Prijava treba sadržavati ime i prezime, naziv medija, status (novinar, snimatelj, fotograf) te OIB i broj mobitela.

Objava Međuresorna vježba “Sigurnost 19” pojavila se prvi puta na MORH.



Stranica