Vojni biskup Jure Bogdan nastavio pastoralni pohod HRVCON-u

Slika https://www.morh.hr/wp-content/uploads/2017/10/marmal_06042017_v.jpg
Foto: MORH

Posljednjeg dana posjeta pripadnicima hrvatskog kontingenta u misiji Resolute Support vojni biskup Jure Bogdan i državni tajnik Tomislav Ivić susreli su se sa zapovjednikom TAAC-a Sjever njemačkim brigadnim generalom Andréom Bodemannom.

Prigodom susreta general Bodemann izrazio je dobrodošlicu hrvatskom izaslanstvu istaknuvši i ovom prigodom visoko mišljenje o pripadnicima HRVCON-a koji se nalaze u ovom području.

Biskup Bogdan zahvalio je na srdačnom prijemu u kampu Marmal, ne samo od pripadnika HRVCON-a, već i od svih zapovjednika i vojnika s kojima se susretao. "Doprinos izgradnji miru je iznimno vrijedan dar, ne samo zemlji u kojoj djelujete, već i vama samima. Tako i sami duhovno jačate", rekao je biskup Bogdan.

Državni tajnik Tomislav Ivić prenio je generalu Bodemannu pozdrave potpredsjednika Vlade i ministra obrane Damira Krstičevića istaknuvši kako visoko mišljenje o profesionalnosti i sposobnosti obvezuju. "Predani smo i odlučni u ostvarivanju zajedničkih ciljeva i vrijednosti. Svaki naš vojnik svojim djelovanjem tim naporima daje svoj puni doprinos", istaknuo je državni tajnik Ivić.

Biskup Bogdan, državni tajnik Ivić, zapovjednik Zapovjednog operativnog središta brigadni general Krešo Tuškan su u nastavku posjeta zapovjedništvu TAAC-Sjever posjetili i pripadnike kontingenta na njihovim radnim mjestima.

Značenje suradnje u okviru A-5 inicijative bila je tema susreta državnog tajnika Ivića s nacionalnim predstavnicima Albanije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Albanije, koje sa svojim vojnicima djeluju u okviru HRVCON-a. Tijekom sastanka istaknuta je visoka razina zajedničkog djelovanja u misiji Resolute Support.

U nastavku posljednjeg dana posjeta pripadnicima OS RH na sjeveru Afganistana biskup Jure Bogdan predvodio je misu za hrvatske vojnike još jednom ih potičući na predanost njihovim dužnostima.

    Vojni biskup Jure Bogdan nastavio pastoralni pohod HRVCON-u

    Foto: MORH

  • https://www.morh.hr/wp-content/gallery/vojni-biskup-jure-bogdan-nastavio-pastoralni-pohod-hrvcon-u/marmal_06042017_1.jpg
  • https://www.morh.hr/wp-content/gallery/vojni-biskup-jure-bogdan-nastavio-pastoralni-pohod-hrvcon-u/marmal_06042017_2.jpg
  • https://www.morh.hr/wp-content/gallery/vojni-biskup-jure-bogdan-nastavio-pastoralni-pohod-hrvcon-u/marmal_06042017_3.jpg
  • https://www.morh.hr/wp-content/gallery/vojni-biskup-jure-bogdan-nastavio-pastoralni-pohod-hrvcon-u/marmal_06042017_4.jpg


Priopćenja