Vlada darovala vojne nekretnine u Pločama i Konavlima

Slika https://www.morh.hr/wp-content/uploads/2017/12/default-570x300-morh.jpg
Ministarstvo obrane Republike Hrvatske | MORH

Vlada Republike Hrvatske donijela je zaključke o iskazivanju namjere da Republika Hrvatska daruje Općini Konavle i Gradu Ploče neke od nekretnina na ovom području kojima je do sada raspolagalo Ministarstvo obrane RH



Vlada Republike Hrvatske na svojoj 141. sjednici održanoj u petak, 1. veljače 2019. godine u Dubrovniku donijela je zaključke o iskazivanju namjere da Republika Hrvatska daruje Općini Konavle i Gradu Ploče neke od nekretnina na ovom području kojima je do sada raspolagalo Ministarstvo obrane RH.

Tako će se Općini Konavle za ostvarivanje projekata društvenih sadržaja darovati tunel površine 830 četvornih metara na rtu poluotoka Sustjepan, te vojna građevina površine 230 000 četvornih metara s pripadajućim zemljištem u Zračnoj luci Dubrovnik radi poticanja gospodarskog razvoja.

Također, u cilju nastavka dobre i partnerske suradnje s lokalnom zajednicom, Gradu Ploče darovat će se vojarna Sidrište u Pločama za ostvarivanje projekata koji su od društvenog i gospodarskog važnosti.

Riječ je o nekretninama koje više nisu perspektivne za Oružane snage RH te je predložena njihova prenamjena odnosno darovanje lokalnoj zajednici.



Priopćenja