Vježba u vojarni Zemunik u sklopu Konferencije o gašenju požara

Međunarodna konferencija o gašenju požara iz zraka "Borba protiv požara zrakoplovnim sredstvima" (Aerial Firefighting Conference) održat će se u Zadru od 29. do 30. travnja 2015. godine u organizaciji britanske tvrtke Tangent Link i uz potporu Ministarstva obrane RH i Državne uprave za zaštitu i spašavanje.

Riječ je o godišnjem susretu stručnjaka iz područja gašenja požara i prateće industrije, u sklopu kojeg će biti prezentirane aktualne teme i organiziran izložbeni dio proizvoda i usluga proizvođača zrakoplova, opreme i tehnologije.

U sklopu Konferencije, u četvrtak 30. travnja 2015., u 93. zrakoplovnoj bazi HRZ i PZO u vojarni Zemunik održat će se pokazna vježba s početkom u 9,00 sati.

Na vježbi će sudjelovati protupožarni avioni i helikopteri iz sastava 93. zrakoplovne baze u Zemuniku, španjolski i talijanski Canadair CL-415 te pripadnici Državne intervencijske postrojbe (DIP).

Također, moći će se razgledati avioni iz sastava 93. zrakoplovne baze Canadair CL-415,  Airtractor AT-802 Fireboss (dvosjed na plovcima), Airtractor AT-802 (dvosjed na kotačima), Pilatus PC-9M, helikopteri Mi-8 MTV i Bell-206 B te Canadairi iz Španjolske i Italije.

Po završetku vježbe planirane su izjave za medije.

Pozivamo zainteresirane predstavnike medija za praćenje pokazne vježbe da dođu na ulaz u vojarnu Zemunik u četvrtak 30. travnja 2015. najkasnije do 08,30 sati.

Osoba za kontakt je časnik za odnose s javnošću 93. zrakoplovne baze HRZ i PZO, pukovnik Marinko Karačić, mob. 091 400 4277.

Više o Konferenciji „Borba protiv požara zrakoplovnim sredstvima“ (Aerial Firefighting Conference) možete pogledati ovdje.



Najave