Veleposlanica Švicarske Konfederacije u posjetu Hrvatskoj ratnoj mornarici

Slika https://www.morh.hr/wp-content/uploads/2019/07/veleposlanica_svicarske_posjetila_hrm_11072019_01.jpg
Foto: HRM | Veleposlanica Švicarske Konfederacije u posjetu Hrvatskoj ratnoj mornarici

Zapovjednik HRM-a komodor Ivo Raffanelli primio je u nastupni posjet HRM-u veleposlanicu Švicarske Konfederacije Emiliju Georgiev Regamey

Zapovjednik Hrvatske ratne mornarice komodor Ivo Raffanelli primio je u petak, 12. srpnja 2019. u nastupni posjet HRM-u veleposlanicu Švicarske Konfederacije u Republici Hrvatskoj Emiliju Georgiev Regamey. U pratnji veleposlanice bili su počasna konzulica Švicarske Konfederacije Elizabeth Tomić i vojni izaslanik brigadir Daniel Paul Bader.

Nakon riječi dobrodošlice zapovjednika HRM-a, švicarskom izaslanstvu predstavljene su misija te sposobnosti i zadaće, kao i planovi razvoja HRM-a. Tijekom prijema razgovaralo se i o obvezama i zadaćama HRM-a u provedbi aktivnosti u cilju postizanja i održavanja pomorske sigurnosti, prvenstveno u području Jadrana i Sredozemnog mora.

U sklopu programa posjeta organiziran je obilazak raketne topovnjače RTOP-11 “Kralj Petar Krešimir IV” te SB-73 “Faust Vrančić”, na kojem je švicarsko izaslanstvo dočekao zapovjednik Obalne straže RH komodor Milan Blažević sa suradnicima.

Veleposlanica Švicarske Konfederacije u posjetu Hrvatskoj ratnoj mornarici | Foto: HRM

Priopćenja