Usvojen konačni prijedlog Zakona o osnivanju Sveučilišta obrane i sigurnosti

Slika https://www.morh.hr/wp-content/uploads/2021/03/2021-03-04-mario-banozic-1024x683.jpg
Usvojen konačni prijedlog Zakona o osnivanju Sveučilišta obrane i sigurnosti | Foto: MORH / J. Kopi

Stvorit ćemo organizaciju koja će biti spremna proizvesti lidere za Hrvatsku vojsku i ostale sastavnice sustava domovinske sigurnost, zaključuje Banožić

Na 46. sjednici Vlade Republike Hrvatske koja je održana u četvrtak, 4. ožujka 2021. godine Vlada RH usvojila je Nacrt konačnog prijedloga Zakona o osnivanju Sveučilišta obrane i sigurnosti, nakon čega će isti biti upućen Hrvatskom saboru na raspravu i donošenje.

“Upravo u godini kada se obilježava trideseta obljetnica ustrojavanja Hrvatske vojske stvara se zakonodavni okvir za transformaciju Hrvatskoga vojnog učilišta u Sveučilište obrane i sigurnosti što je od posebnoga državnog interesa”, rekao je ministar Banožić.

“Sveučilište obrane i sigurnosti omogućit će razvoj znanstveno-nastavnog osoblja za interdisciplinarno područje znanosti u polju Vojno-obrambenih i sigurnosno-obavještajnih znanosti i umijeća, a moći će aplicirati i za fondove Europske unije. Sveučilište će razvijati i održavati znanstveno-istraživački rad u potpori vojno-obrambenim i sigurnosno-obavještajnim aktivnostima”, objasnio je ministar obrane.

Također, ministar Banožić kazao je kako je vojno obrazovanje zahtjevno i specifično područje koje pokriva široki spektar aktivnosti.

“Zajedničkim ćemo radom stvoriti organizaciju koja će biti spremna proizvesti lidere za Hrvatsku vojsku i ostale sastavnice sustava domovinske sigurnost”, zaključio je ministar Banožić.

Objava Usvojen konačni prijedlog Zakona o osnivanju Sveučilišta obrane i sigurnosti pojavila se prvi puta na MORH.



Priopćenja