Uskrsne čestitke

Uskrsna čestitka Predsjednika Republike i Vrhovnog zapovijednika OS RH Ive Josipovića

Predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović uputio je čestitku svim građankama i građanima Hrvatske koji slave Uskrs:

"Katolicima, pravoslavnima, protestantima i ostalim kršćanima u Republici Hrvatskoj kao i građankama i građanima koji slave Uskrs kao dio obiteljske tradicije i znak kulturnog identiteta, srdačno čestitam ovaj najveći kršćanski blagdan!

Uskrs je blagdan koji simbolizira nadu, snagu, obnovu i novi početak. Želja mi je da u ovim vremenima duge i ozbiljne društvene krize, nadahnuće Uskrsa ohrabri kršćane i ojača nadu u bolju budućnost.
Želim da ozračje Uskrsa dodatno potakne sve ljude dobre volje u Hrvatskoj na ustrajno promicanje univerzalnih vrijednosti u svakodnevnom obiteljskom i društvenom životu."

Predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović uputio je uskrsnu čestitku msgr. Želimiru Puljiću, nadbiskupu zadarskom i predsjedniku Hrvatske biskupske konferencije, kardinalu Josipu Bozaniću, nadbiskupu zagrebačkom, episkopu dalmatinskom Fotiju, administratoru mitropolije zagrebačko-ljubljanske, te poglavarima protestantskih vjerskih zajednica.

PREDSJEDNIK RH I VRHOVNI ZAPOVJEDNIK OS RH

Ivo Josipović

 

Uskrsna čestitka ministra Ante Kotromanovića


Poštovani djelatnici MORH-a, poštovani pripadnici OS RH,

Povodom najvećeg kršćanskog blagdana Uskrsa želim vama i vašim obiteljima obilje radosti, zdravlja i uspjeha.

U razdoblju koje je za nama ulagali ste napore kako bi naš sustav u potpunosti odgovorio na sve zahtjeve koji su se pred njega postavili. Pokazali ste svojim radom da, unatoč poteškoćama u kojima se nalazimo, uvijek postoje rješenja. Vjerujem kako ćete i dalje u vašem odgovornom radu, pronalaziti dodatne motive za nove iskorake i nove uspjehe.

Ovom prigodom s osobitom se zahvalnošću prisjećam svih naših prijatelja koji su svoje živote ugradili u naše pobjede i u našu slobodu.

Poštovane pripadnice i pripadnici našega ministarstva i Oružanih snaga, želim vam da smisao Uskrsa pronađe pravo mjesto u vašem životu i da ostvarite sve svoje profesionalne i osobne ciljeve.

MINISTAR OBRANE

Ante Kotromanović

 

Uskrsna čestitka načelnika GS OS RH generala zbora dr. sc. Drago Lovrić


Poštovani vojnici, mornari, dočasnici, časnici, generali i admirali, pripadnici Oružanih snaga Republike Hrvatske u operacijama i misijama potpore miru, kadeti, državni službenici i namještenici, pripadnici Ministarstva obrane i Oružanih snaga Republike Hrvatske,

upućujem vam iskrene čestitke u povodu najvećeg kršćanskog blagdana - Uskrsnuća Isusova!

Uskrs je vrijeme u kojem do izražaja dolazi ljubav i žrtva za bližnjega. Ljudskost, toplina, odlučnost, optimizam i požrtvovnost su istinske vrijednosti koje su uvijek obilježavale hrvatskog vojnika. Upravo je ove vrijednosti potrebno razvijati i sačuvati.

Iznimno sam ponosan na pripadnike Oružanih snaga Republike Hrvatske u zemlji i svijetu koji su prepoznati kao dobri vojnici i pouzdani partneri u misijama i operacijama potpore miru te u savezničkim zapovjedništvima.

U očekivanju Uskrsa s posebnim poštovanjem prisjećamo se svih onih koji su svoje živote ugradili u mir i slobodu Lijepe Naše za miran i sretan život svih građana Republike Hrvatske.

U sklopu priprema za dolazeće uskršnje Svijetlo i pobjedu dobrog, razmišljajmo o poticajima za nadolazeće vrijeme koje nam daje snaga poruke Uskrsa. U tom duhu želim vam miran i sretan Uskrs ispunjen zdravljem, vjerom i radošću.

S osobitim poštovanjem,


NAČELNIK GS OS RH

General zbora dr. sc. Drago Lovrić



Priopćenja