Uskrsne čestitke

Uskrsna čestitka ministra obrane

Poštovani pripadnici Oružanih snaga Republike Hrvatske i djelatnici Ministarstva obrane Republike Hrvatske,

U Velikom tjednu smo, u promišljanju o veličini Isusove muke i žrtve, iščekujući najveći kršćanski blagdan – Uskrs.

U uskrsnom smo vremenu, koje nudi putokaz i nadahnuće.

Čestitam Vam Uskrs, pozivajući sve nas da u uzvišenosti žrtve i plemenitosti davanja pronađemo nadahnuće za daljnje djelovanje u svim područjima našega života.

Prisjećajući se Isusove žrtve za čovjeka, s osobitim poštovanjem usmjeravamo naše molitve i misli prema našim prijateljima, našim hrvatskim braniteljima, koji su svoje živote, svoje zdravlje ugradili u slobodu i mir  jedine nam domovine Hrvatske. Ta žrtva i to odricanje može nam biti primjer, izvor nadahnuća.

Čestitam Uskrs i svim našim pripadnicama i pripadnicima u misijama i operacijama diljem svijeta, koji su u svome djelovanju posvećeni očuvanju i promicanju mira.

Uskrs pored podsjećanja na muku i žrtvu šalje poruku nade, radosti, učvršćenja u vjeri. Pronađimo u porukama veličanstvenog trenutka snagu za nove osobne iskorake. Želim da upravo u Uskrsu nađete osobno nadahnuće i vjeru u naredne dane.

 


MINISTAR OBRANE

Josip Buljević

   

 

Uskrsna čestitka  Načelnika GS OSRH

U danima smo iščekivanja najvećeg kršćanskog blagdana Uskrsa - blagdana vjere, nade i životnog ohrabrenja.
Uskrs je vrijeme kada više nego u bilo koje vrijeme tijekom godine slavimo nadu u svijet zajedništva i razumijevanja među ljudima. Uskrsno vrijeme nas uči da se hrabrije i spremnije suočavamo sa svakodnevnicom.

Osnaženi ljubavlju i uskrsnim duhom, neka nam Uskrs bude poticaj da činimo dobro drugima pridržavajući se temeljnih kršćanskih vrednota koje oplemenjuju naš život.

Slaveći radost Isusovog uskrsnuća, s ponosom i pijetetom prisjećamo se i svih hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata koji su svoje živote podarili za hrvatsku slobodu, a njihovim obiteljima iskazujemo svoju ljubav i poštovanje.

Uskrs je vječni simbol pobjede života nad smrću, dobra nad zlom, svjetla nad tamom, nade nad očajem. Neka nas nadahnjuje novom snagom i nadom u bolje sutra, neka nam bude poticaj da se brinemo za bližnje, zauzimamo jedni za druge i tako zajedničkim nastojanjima oplemenimo naš život na dobrobit cijele Domovine.

U tom duhu optimizma i nade i sa željom da blagdansko ozračje ispuni vaša obiteljska i radna okruženja, svim pripadnicima Oružanih snaga u domovini i mirovnim misijama i operacijama diljem svijeta želim sretan i blagoslovljen Uskrs!
                                                                                                                                                              

 


NAČELNIK GS OS RH

 

 general-pukovnik
Mirko Šundov

 

 


                                                                                



Priopćenja