Čestitka Ministra obrane i Načelnika GS OSRH povodom Uskrsa

Uskrsna čestitka Ministra obrane


Poštovane djelatnice i djelatnici Ministarstva obrane, poštovane pripadnice i pripadnici Oružanih snaga Republike Hrvatske, u prigodi najvećeg kršćanskog blagdana Uskrsa, upućujem vam iskrene čestitke!



Svetkovina Uskrsa otkriva nam sav misterij ljudskog života. To je blagdan vjere, nade, optimizma i pobjede života nad smrću. Upravo s vjerom u Isusa Krista i požrtvovnošću hrvatskih branitelja uspjeli smo ostvariti slobodnu i neovisnu Domovinu. Neka nam i nadalje vjera u Uskrsloga Krista  i naše zajedništvo bude poticaj i nepresušni izvor optimizma za budućnost.

U toj vjeri s posebnim se poštovanjem sjećamo svih naših poginulih branitelja koji su položili svoje živote za Domovinu i dali joj najviše što su mogli. Njihova žrtva temelj je i zalog naše slobode.

Sretan i blagoslovljen Uskrs želim i svim pripadnicama i pripadnicima Oružanih snaga Republike Hrvatske u mirovnim misijama koji će ove godine Uskrs proslaviti daleko od svojih obitelji pridonoseći miru i stabilnosti diljem svijeta.

Želeći da nada koju nam je Krist svojim uskrsnućem podario bude glavno obilježje vašeg života, vama poštovane djelatnice i djelatnici Ministarstva obrane, pripadnice i pripadnici Oružanih snaga i vašim obiteljima želim radošću ispunjen Uskrs i uskrsne blagdane.

 

 

MINISTAR OBRANE

Ante Kotromanović





Čestitka Načelnika GS OSRH


Poštovani vojnici, mornari, dočasnici, časnici, generali i admirali, pripadnici OS RH u mirovnim operacijama i misijama, kadeti, državni službenici i namještenici, pripadnici Ministarstva obrane i Oružanih snaga Republike Hrvatske,

upućujem vam iskrene čestitke u povodu najvećeg kršćanskog blagdana!

U vrijeme kada se suočavamo s raznim poteškoćama čast nam je istaknuti ljudskost, toplinu, odlučnost, optimizam i istinske vrijednosti koje krase hrvatskog vojnika. Iznimno smo ponosni na pripadnike Oružanih snaga RH u zemlji i svijetu koji su od naših saveznika prepoznati kao dobri vojnici i pouzdani partneri u mirovnim misijama i operacijama te u savezničkim zapovjedništvima.

U ovim danima s posebnim poštovanjem prisjećamo se svih onih koji su svoje živote ugradili u mir i slobodu Lijepe Naše. Svoj su život darovali za miran i sretan život građana Republike Hrvatske. Zahvaljujemo njihovim obiteljima kojima oni u ove dane ljudskog zajedništva najviše nedostaju.

U iščekivanju blagdana nade, novoga života i vjere u pobjedu dobrog razmišljamo o postignućima, ali i poticajima za nove korake koje nam daje snaga poruke Uskrsa. U tom duhu želim vama i vašim obiteljima sretan i miran Uskrs ispunjen zdravljem, vjerom i radošću.



 

NAČELNIK GS OSRH

general pukovnik

Drago Lovrić, mr. sc.



Priopćenja