Hodnja ključnog osoblja MORH-a i Hrvatske vojske na Medvednici

Slika https://www.morh.hr/wp-content/uploads/2018/06/medvedgrad.jpg
Foto: MORH / J. Kopi

Povodom Godine spremnosti i aktivnosti hrvatskog vojnika u petak ujutro ključno osoblje MORH i Hrvatske vojske u hodnji na MedvedniciU okviru aktivnosti Godine spremnosti i aktivnosti hrvatskog vojnika, u petak, 15. lipnja 2018. godine u jutarnjim satima organizirana je hodnja ključnog osoblja Ministarstva obrane i Hrvatske vojske na Medvednici.

Na hodnji će sudjelovati potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević, načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga general zbora Mirko Šundov sa suradnicima iz Ministarstva obrane i Oružanih snaga, pobjednik Natjecanja za najspremnijeg pripadnika „Memorijal bojnik Davor Jović“ poručnik fregate Ante Jović i pet prvoplasiranih natjecatelja.

Polazak je planiran u 7,00 sati sa staze Bliznec, nakon čega slijedi uspon Bikčevićevom stazom do Planinarskog doma „Ivan Pačkovski“ na Puntijarki, gdje će djelatnicima MORH-a i OS RH djelatnica Javne ustanove „Park prirode Medvednica“  u 9,00 sati održati prezentaciju o Parku prirode Medvednica.

Nakon prezentacije, ministar Krstičević, načelnik Glavnog stožera general Šundov i alpinist Stipe Božić prigodno će se obratiti. Povratak Bikčevićevom stazom do Blizneca planiran je oko 11,30 sati.
Cilj ove aktivnosti je potaknuti djelatnike i pripadnike Hrvatske vojske na bavljenje sportom i fizičkom aktivnošću.

Ovo je jedna u nizu aktivnosti koje se organiziraju u sklopu Godine spremnosti i aktivnosti Hrvatskog vojnika. Do sada je organizirano nekoliko motivacijskih predavanja i aktivnosti vrhunskih sportaša i trenera, od Miroslava Ćire Blaževića, Zlatka Dalića, do zajedničke aktivnosti s Ivicom Kostelićem s kojim je provedena osmodnevna ekspedicija hodnje po Velebitu. Također, organizirano je zajedničko vježbanje ukupno 300 pripadnika Hrvatske vojske. Uz navedeno, u Oružanim snagama RH redovno se održavaju i razna sportska natjecanja, od natjecanja u orijentacijskom trčanju, krosu, zimskim sportovima i dr. a održano je i natjecanje za najspremnijeg pripadnika OSRH "Memorijal bojnik Davor Jović – Prvi za Hrvatsku 2018".

Pozivamo predstavnike medija zainteresirane za ovaj događaj da se pridruže hodnji i dođu u 7,00 sati na stazu Bliznec, odnosno od 9 sati na Puntijarku.Najave