U galeriji „Zvonimir“ zajednička izložba hrvatsko-ukrajinskih akademskih likovnih umjetnica

Slika https://www.morh.hr/wp-content/uploads/2021/11/2021-11-05-izlozba-1024x683.jpg
U galeriji „Zvonimir“ zajednička izložba hrvatsko-ukrajinskih akademskih likovnih umjetnica

U galeriji „Zvonimir“ u petak 5. studenog 2021. postavlja se zajednička izložba hrvatsko-ukrajinskih akademskih likovnih umjetnica Žanne Erdelji i Olene Sokolovske

Žanna Erdelji studirala je na likovnom smjeru na Pedagoškom fakultetu u Krivom Rogu. Izlagala je na brojnim samostalnim i kolektivnim izložbama u Hrvatskoj, Ukrajini, BiH, Sloveniji, Italiji, Kanadi, Srbiji i Mađarskoj. Slika u tehnikama ulje na platnu, pastel, akvarel i akrilik.

Olena Sokolovska u Ukrajini završava studij na Akademiji likovne i primijenjene umjetnosti u Lavovu te specijalistički smjer likovne pedagogije na Sveučilištu Stefanika u Ivano-Frankivsku. Voditeljica je prve online radionice HSK-a (Hrvatski Sabor Kulture) te niza ciklusa online likovnih radionica. Educirala je likovne stvaratelje iz raznih krajeva Hrvatske, a 40-ak njezinih polaznika usavršavalo je svoja slikarska umijeća u tehnici akvarela i ulja na platnu.

Izložit će se tridesetak radova, ulja i akrila na platnu. Izložba će biti otvorena do 19. studenog s mogućnošću produljenja.

Objava U galeriji „Zvonimir“ zajednička izložba hrvatsko-ukrajinskih akademskih likovnih umjetnica pojavila se prvi puta na MORH.



Najave