U Galeriji „Zvonimir“ otvorenje izložbe „Okom slušam more“

U galeriji Ministarstva obrane „Zvonimir“u Zagrebu,  Bauerova 33, u ponedjeljak, 19. svibnja 2015. godine, s početkom u 19.00 sati, bit će otvorena izložba slika akademskog slikara Zvonimira Šepata pod nazivom „Okom slušam more“.


Slikar Zvonimir Šepat rođen je u Zagrebu. Diplomirao je na Pedagoškoj akademiji  u Zagrebu, a potom na  Pedagoškom fakultetu u Rijeci. U početku je slikao realistički, dok se kasnije opredijelio za lirski crtež obogaćen bojom gdje prevladavaju motivi:  trave, oblaka, cvijeća. U tehnici ulja na platnu slika svijet marina, primorskih krajolika, mrtvih priroda, i ciklus zagrebačkih veduta. Također, bavi se i ilustracijom vlastitih slikovnica za djecu. Samostalno je izlagao u Hrvatskoj, Belgiji, Njemačkoj, Francuskoj i Bugarskoj. Član je Hrvatskog društva likovnih umjetnika. Posljednjih dvadesetak godina, osim slikanja, Zvonimir Šepat radi i skulpture u terakoti manjeg formata, dok neke projekte realizira u bronci i kamenu u reprezentativnim dimenzijama u javne prostore.

O autoru i djelima na izložbi će govoriti prof. viši kustos Stanko Špoljarić.

Izložba će biti otvorena do 29. svibnja 2015. godine, a može se razgledati u radno vrijeme galerije „Zvonimir“, radnim danom od 10.00 do 18.00 sati.



Najave