Svečanost dodjele vojnih medalja

Slika https://www.morh.hr/wp-content/uploads/2019/07/morh-1024x607.jpg

Vojne medalje će u Ministarstvu obrane uručiti potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević i načelnik Glavnog stožera OS RH general zbora Mirko Šundov

U Ministarstvu obrane u četvrtak, 16. siječnja 2020. godine, s početkom u 14.15 sati, održat će se prezentacija i svečanost dodjele medalja Hrvatske vojske za osobni ili skupni doprinos postignućima u izvršavanju misija ili zadaća Hrvatske vojske.

Nakon 28 godina Hrvatska vojska je prvi puta ustanovila Pravilnik o vrstama vojnih medalja, uvjetima i postupku njihove dodjele. Pravilnikom je ustanovljeno 27 medalja Hrvatske vojske koje se dodjeljuju vojnim osobama, državnim službenicima i namještenicima u službi u Hrvatskoj vojsci i Ministarstvu obrane, kao i vojnim osobama stranih zemalja te domaćim i stranim fizičkim i pravnim osobama.

Medalje će uručiti potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević i načelnik Glavnog stožera OS RH general zbora Mirko Šundov.

Pozivamo zainteresirane predstavnike medija za navedeni događaj da dođu u četvrtak, 16. siječnja 2020. godine u Ministarstvo obrane, Trg Petra Krešimira IV/I, najkasnije do 14.00 sati te da svoj dolazak obvezno prijave na e-mail infor@morh.hr do četvrtka, 16. siječnja 2020. do 10 sati. Prijava treba sadržavati ime i prezime, status (novinar/fotograf/snimatelj) naziv medija, broj osobne ili novinarske iskaznice te broj mobitela.

Objava Svečanost dodjele vojnih medalja pojavila se prvi puta na MORH.



Najave