Svečani prijem za ratne zapovjednike VRO Oluja

Slika https://www.morh.hr/wp-content/uploads/2017/10/prijem_04082016_v.jpg
Foto:MORH/ T. Brandt

U prigodi obilježavanja Dana pobjede i domovinske zahvalnosti, Dana hrvatskih branitelja te 21. obljetnice vojno-redarstvene operacije Oluja, dan uoči središnje proslave, 4.kolovoza,  održan je na kninskoj tvrđavi prijem za ratne zapovjednike VRO Oluja.

Čestitajući im obljetnicu i ovaj povijesno značajan dan, ministar obrane Josip Buljević zahvalio je zapovjednicima postrojbi na svemu što su učinili kako bi vojno-redarstvena operacija Oluja bila uspješna, pobjednička i veličanstvena te naglasio: "Uz vaše vodstvo, proveli su se smjeli planovi, ostvarila vizija prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana i ratnog ministra obrane Gojka Šuška. Vi ste predvodili vojsku pobjednika. Pokazali ste svijetu kako ne postoji zapreka koju hrvatski vojnik, hrvatski branitelj nije u stanju svladati, kako bi Hrvatska, jednom za uvijek, bila slobodna, suverena i ponosna." Ministar je posebno istaknuo kako smo iznimno ponosni na Oluju, na naše časne pobjede, na zapovjednike koji su u njoj zapovijedali, te da imamo pravo  svakome pogledati u oči, jer znamo da smo branili i oslobađali svoje. Na kraju je dodao kako nikada ne smijemo zaboraviti da našu današnjicu zahvaljujemo hrabrim i časnim braniteljima, koji su ispunili svoju domovinsku zadaću,  donijeli ponos hrvatskom narodu i ostvarili nade o slobodnoj domovini.

Čestitke je uputio i ministar branitelja Tomo Medved istaknuvši kako su to bili dani odlučnosti i zajedništva, dani najveće pobjede hrvatskog naroda, dani ponosa i slave i kako se toga uvijek iznova trebamo sjećati, a posebice je istaknuo zahvalu braniteljima čija žrtva je utkana u temelje hrvatske državnosti.  "Hrvatski branitelji ostvarili su najveće stoljetne snove i ciljeve hrvatskog naroda o samostalnosti, a operacija Oluja darovala je hrvatskom narodu povijesni trenutak i omogućila mirnu reintegraciju Hrvatskog podunavlja", kazao je Medved zahvalivši se onima koji su na ponosnoj kninskoj tvrđavi razvili hrvatski barjak slobode, koji i danas ponosno vijori kao simbol mira i demokracije.

Ministar unutarnjih poslova Vlaho Orepić istaknuo je kako je ponosan na to razdoblje hrvatske povijesti i na zapovjednike koji su vodili pobjedničku Oluju te ih je pozvao da kao i u to vrijeme i danas budu avangarda hrvatskog društva.

Na kraju je ministar Josip Buljević u ime predsjednice RH Kolinde Grabar-Kitarović, admiralu Davoru Domazetu-Loši uručio odlikovanje Velered kralja Petra Krešimira IV. s lentom i Danicom za izniman doprinos u stvaranju ratne strategije i vojne doktrine, zasluge u izgradnji Oružanih snaga te za osobite uspjehe u vođenju i zapovjedanju OSRH.



    Svečani prijem za ratne zapovjednike VRO Oluja

    Foto: MORH/ T, Brandt

  • https://www.morh.hr/wp-content/gallery/svecani-prijem-za-ratne-zapovjednike-vro-oluja/oluja_domjenak_04082016_1.jpg
  • https://www.morh.hr/wp-content/gallery/svecani-prijem-za-ratne-zapovjednike-vro-oluja/oluja_domjenak_04082016_2.jpg
  • https://www.morh.hr/wp-content/gallery/svecani-prijem-za-ratne-zapovjednike-vro-oluja/oluja_domjenak_04082016_3.jpg
  • https://www.morh.hr/wp-content/gallery/svecani-prijem-za-ratne-zapovjednike-vro-oluja/oluja_domjenak_04082016_4.jpg
  • https://www.morh.hr/wp-content/gallery/svecani-prijem-za-ratne-zapovjednike-vro-oluja/oluja_domjenak_04082016_5.jpg
  • https://www.morh.hr/wp-content/gallery/svecani-prijem-za-ratne-zapovjednike-vro-oluja/oluja_domjenak_04082016_6.jpg
  • https://www.morh.hr/wp-content/gallery/svecani-prijem-za-ratne-zapovjednike-vro-oluja/prijem_04082016_v.jpg


Priopćenja