Svečano postrojavanje pripadnika 1. HRVCON-a UNDOF-a

Slika https://www.morh.hr/wp-content/uploads/2017/10/hrvcon_velika.png

Svečano postrojavanje pripadnika 1. HRVCON-a, koji su sudjelovali u misiji UNDOF na Golanskoj visoravni, održano je 9. siječnja u vojarni Bosut u Vinkovcima u nazočnosti visokih dužnosnika MORH-a i OSRH-a. Tom prigodom zapovjednik 1. HRVCON-a UNDOF, satnik Miroslav Vagner istaknuo je kako su "svi pripadnici kontingenta od samog početka misije pristupili svojim obvezama i dužnostima sa izuzetnom profesionalnošću i ozbiljnošću", te da su za svoj rad dobivali pohvale. Ukratko se osvrnuo na zadaće koje su obavljali te naglasio kako je i zapovjednik snaga UNDOF-a, general bojnik Wolfgang Jilke, u više navrata kazao kako bi volio imati više hrvatskih satnija u misiji.


Na uspješnom sudjelovanju u misiji UNDOF pripadnicima kontingenta, u ime zapovjednika HKoV-a, čestitao je načelnik stožera Zapovjedništva HKoV-a, brigadir Alojz Tomašević. "Vi ste bili profesionalci i obavili ste zadaću koja vam je bila zapovjeđena na najvišoj razini", kazao je brigadir Tomašević.

Čestitke na uspješnom sudjelovanju u misiji UNDOF pripadnicima našeg 1. kontingenta, u ime ministra obrane, uputio je ravnatelj uprave za obrambenu politiku MORH-a Pjer Šimunović. Naglasio je kako je sudjelovanje u mirovnim misijama jedna od najznačajnijih vanjskopolitičkih aktivnosti Republike Hrvatske, te je sudionicima 1. HRVCON-a u misiji UNDOF kazao kako mogu biti ponosni na svoj rad.

Izaslanik načelnika GSOSRH-a, njegov zamjenik za operacije kontradmiral Zdenko Simičić, kazao je kako je sudjelovanje pripadnika OSRH-a u mirovnim misijama diljem svijeta najbolji doprinos ugledu Republike Hrvatske u međunarodnoj zajednici i njezinog prepoznavanja kao ozbiljnog partnera u očuvanju mira u svijetu. Istaknuo je i kako je 1. HRVCON postavio visoke profesionalne standarde u misiji UNDOF, te da priznanja koja dobivaju pripadnici OSRH-a za svoj rad u mirovnim misijama mnogo govore o "nama samima, našem odnosu prema radu te uvježbanosti i profesionalnom pristupu pri izvršavanju vojnih zadaća".

Svečanost je završila uručenjem pohvala, priznanja i uspomenica pripadnicima 1. HRVCON-a koji su sudjelovali u misiji UNDOF i dali značajan doprinos očuvanju mira na Golanskoj visoravni.

Priopćenja