Svečano obilježavanje Dana državnosti u Vukovaru

U povodu Dana državnosti Republike Hrvatske u četvrtak, 25. lipnja 2009., prigodnim programom u Vukovaru će se obilježiti završetak školovanja polaznika vojnih škola za potrebe Oružanih snaga.

Svečani program obilježavanja Dan državnosti 25. lipnja započinje polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća najviših državnih dužnosnika predsjednika RH Stjepana Mesića, predsjednika Hrvatskog sabora Luke Bebića i predsjednika Vlade RH dr. Ive Sanadera na Spomen području Ovčara i na Memorijalnom groblju Vukovar, s početkom u 16,10 sati.

Središnja svečanost obilježavanja Dana državnosti održat će se u vojarni 204. vukovarske brigade od 17,30 do 19,00 sati svečanom promocijom i podjelom diploma 9-orici polaznika 13. naraštaja kadeta pilota, 14-orici polaznika 11. naraštaja Ratne škole „Ban Josip Jelačić“(11 polaznika iz Oružanih snaga RH, po jedan polaznik iz oružanih snaga BiH, Makedonije i Njemačke).
Polaznicima će se tom prigodom čestitkom obratiti ravnatelj Hrvatskog vojnog učilišta general bojnik Mirko Šundov, načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga RH general zbora Josip Lucić i ministar obrane Branko Vukelić. Prigodnim govorima polaznicima će se obratiti i predsjednik Vlade RH dr. Ivo Sanader, predsjednik Hrvatskog sabora Luka Bebić te predsjednik RH i vrhovni zapovjednik OS RH Stipe Mesić.

Molimo medijske kuće zainteresirane za praćenje središnje svečanosti da pošalju prijave za akreditacije Službi za odnose s javnošću i informiranje MORH-a na e-mail infor@morh.hr ili fax 01/ 4551- 516 najkasnije do srijede, 24. lipnja 2009., do 16,30 sati. Prijava za praćenje središnje svečanosti treba sadržavati ime i prezime, naziv medija, kontakt telefon i e-mail adresu.

Akreditacije se mogu podići u utorak, 23. lipnja, u hotelu Lav, gdje će se održati tiskovna konferencija povodom obilježavanja Dana državnosti u Vukovaru i u četvrtak, 25. lipnja, u press centru u vojarni 204. brigade u Vukovaru od 8 do 16 sati.

Molimo vas da medijski popratite navedeni događaj te dođete u vojarnu 204. brigade u Vukovaru u četvrtak, 25. travnja, najkasnije do 17,00 sati.

Osoba za kontakt je zamjenik načelnika Službe za odnose s javnošću i informiranje MORH-a pukovnik Dražen Jonjić, mob: 099/2281-878 i časnik za odnose s javnošću HVU-a  pukovnik Davor Kopanji 091/2329-791.  



Najave