Plenković i Krstičević u službenom posjetu Rumunjskoj

Slika https://www.morh.hr/wp-content/uploads/2017/12/default-570x300-morh.jpg
Ministarstvo obrane Republike Hrvatske | MORH

Andrej Plenković i Damir Krstičević boravit će u službenom posjetu Rumunjskoj, 17. i 18. svibnja 2018. godine, gdje će se susresti s predsjednicom Vlade Rumunjske Vasilicom-Vioricom Dăncilă, predsjednikom Rumunjske Klausom Iohannisom te predsjednikom Zastupničkog doma Rumunjske Nicolaem-Liviuem Dragneaom.

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković i potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević boravit će u službenom posjetu Rumunjskoj, 17. i 18. svibnja 2018. godine, gdje će se susresti s predsjednicom Vlade Rumunjske Vasilicom-Vioricom Dăncilă, predsjednikom Rumunjske Klausom Iohannisom te predsjednikom Zastupničkog doma Rumunjske Nicolaem-Liviuem Dragneaom.

U nazočnosti predsjednika vlada, potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević i ministar nacionalne obrane Mihai-Viorel Fifor u petak, 18. svibnja potpisat će Izjavu između Vlade Republike Hrvatske i Vlade Rumunjske o namjeri unaprjeđenja bilateralne sigurnosne i obrambene suradnje.

Razgovarat će se o političkim i gospodarskim odnosima Hrvatske i Rumunjske te jačanju suradnje u okviru Europske unije i NATO-a. Bit će riječi i o planovima za predsjedanje Rumunjske i Hrvatske Vijećem Europske unije u sklopu trija s Finskom, kao i o daljnjoj podršci zemljama jugoistočne Europe na putu u euroatlantske integracije.

Po dolasku u Bukurešt, predsjednik Vlade Andrej Plenković i ministar obrane Damir Krstičević obići će Međunarodni sajam obrane, aeronautike i sigurnosti "Black Sea Defense and Aerospace 2018" na kojem svoje proizvode izlaže i devet tvrtki iz Republike Hrvatske i to: Agencija Alan, Čateks, Galeb, Galko, HS Produkt, Kap-Ko, Odjeća, KROKO i Šestan-Busch. Tijekom dana sastat će se i s predstavnicima hrvatske zajednice u Rumunjskoj.

Najave