Svečani doček 10. hrvatskog kontigenta iz misije ISAF

Slika https://www.morh.hr/wp-content/uploads/2017/10/1596.jpg

U vojarni "Kralj Zvonimir" u Kninu, u petak 14.03. 2008. godine održana je svečanost službenog dočeka 10. hrvatskog kontingenta iz misije ISAF-a u Afganistanu. Uz brojne visoke dužnosnike MORH i OS RH, svečanosti su nazočili i potpredsjednica Vlade Đurđa Adlešič, ministar obrane Branko Vukelić, državni tajnik Mate Raboteg, te načelnik GS OS RH general zbora Josip Lucić.

Zapovjednik 10. hrvatskog kontigenta brigadir Dražen Bartolac zahvalio je Ministarstvu obrane i Glavnom stožeru OS RH na potpori u obavljanju zadaća u misiji u Afganistanu, te istaknuo izvrsnu suradnju i visok stupanj međusobnog povjerenja pripadnika OS RH i lokalnog stanovništva.

Načelnik GS OS RH general zbora Josip Lucić naglasio je da su pripadnici 10. hrvatskog kontigenta, poput njihovih prethodnika u misiji ISAF, pokazali primjerenu obučenost i spremnost, ali i pojedinačno na najbolji način promovirali zemlju koja ih je poslala na izvršenje ove odgovorne zadaće.

svrćući se na uspješan svršetak još jedne misije OS RH u Afganistanu, ministar Vukelić je kazao kako je Hrvatska sposobna pridonijeti miru u regiji, ali i u ostatku svijeta. Hrvatski vojnici u misijji ISAF su pokazali visoku profesionalnost, uvježbanost i sposobnost u ispunjavanju svih zadaća koje su bile postavljene pred njih na ponos Republike Hrvatske, istaknuo je ministar obrane. Dodao je da zbog svega toga s optimizmom očekujemo sastanak na vrhu i pozivnicu NATO-a na summitu u Bukureštu. Također je najavio povećanje pripadnika OS RH u Afganistanu, sukladno Odluci Hrvatskog sabora iz 2006. godine.

Potpredsjednica Vlade RH Đurđa Adlešič izrazila je zahvalnost pripadnicima OS RH zbog brojnih vrlina koje su pokazali u misiji ISAF, te također ukazala na njihov velik doprinos izgradnji mira i sigurnosti u Afganistanu kao jedan od najvažnijih razloga vrlo izglednom dobivanju pozivnice za NATO u glavnom gradu Rumunjske.

Na svečanosti službenog dočeka uručene su i nagrade, priznanja, te pohvale istaknutim pripadnicima 10. hrvatskog kontingenta.



Priopćenja