Svečana promocija polaznika vojnih škola u Vukovaru

U povodu Dana državnosti Republike Hrvatske u petak, 25. lipnja 2010., prigodnim programom u Vukovaru obilježit će se završetak školovanja polaznika vojnih škola za potrebe Oružanih snaga.

Program obilježavanja svečane promocije polaznika vojnih škola 25. lipnja 2010. u Vukovaru započinje polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća izaslanstva vojnih škola Hrvatskog vojnog učilišta „Petar Zrinski” na Memorijalnom groblju i na Spomen području Ovčara u Vukovaru, te na spomen bisti general bojniku Blagi Zadri na Trpinjskoj cesti u 10 sati, nakon čega će  biti služena Sveta Misa zahvalnica, u vukovarskoj crkvi, s početkom u 11 sati, koju predvodi vojni ordinarij mons. Juraj Jezerinac. Svečani mimohod kroz grad Vukovar započinje u 12.15 sati, nakon čega slijedi polaganje vijenaca kod Križa na Dunavu. Također, kako se očekuje, najviši državni dužnosnici predsjednik RH Ivo Josipović, predsjednik Hrvatskog sabora Luka Bebić i predsjednica Vlade RH Jadranka Kosor položit će vijence i zapaliti svijeće na Spomen području Ovčara i na Memorijalnom groblju u Vukovaru, s početkom u 16,30 sati.

Središnja svečanost obilježavanja promocije polaznika vojnih škola u Vukovaru održat će se u vojarni 204. vukovarske brigade od 17,30 do 19,00 sati svečanom promocijom i podjelom diploma šestorici polaznika 14. naraštaja kadeta pilota HRZ i PZO-a, četrdesetorici polaznika 18. naraštaja Zapovjedno stožerne škole „Blago Zadro“ i četrnaestorici polaznika 12. naraštaja Ratne škole „Ban Josip Jelačić“. Tom prigodom polaznicima će se čestitkom obratiti ravnatelj Hrvatskog vojnog učilišta general bojnik Mirko Šundov, načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga RH general zbora Josip Lucić i ministar obrane RH Branko Vukelić.

Prigodnim govorima polaznicima će se obratiti i predsjednica Vlade RH Jadranka Kosor, predsjednik Hrvatskog sabora Luka Bebić te predsjednik RH i vrhovni zapovjednik OS RH prof. dr. sc. Ivo Josipović.

Molimo medijske kuće zainteresirane za praćenje središnje svečanosti da pošalju prijave za akreditacije Službi za odnose s javnošću i informiranje MORH-a na e-mail infor@morh.hr ili fax 01/ 4551-516 najkasnije do četvrtka, 24. lipnja 2010., do 16,30 sati. Prijava za praćenje središnje svečanosti treba sadržavati ime i prezime, naziv medija i broj mobitela.  

Akreditacije se mogu podići u četvrtak, 24. lipnja u vremenu od 16 do 18 sati i u petak, 25. lipnja, od 8 do 17 sati u press centru u vojarni 204. brigade u Vukovaru, ulica Ivana Tijardovića bb.

Molimo zainteresirane predstavnike medija da poprate središnju svečanost obilježavanja svečane promocije polaznika vojnih škola u Vukovaru i dođu u vojarnu 204. brigade, Ivana Tijardovića bb u Vukovaru, u petak, 25. lipnja, najkasnije do 17,00 sati.

Osoba za kontakt je časnik za odnose s javnošću HVU-a  bojnik Zdravko Lovašen, mob:  091/505-8209.




Najave