Svečana promocija polaznika vojnih izobrazbi u Vukovaru

Program obilježavanja svečane promocije polaznika vojnih izobrazbi 25. lipnja 2011. u Vukovaru započinje polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća izaslanstva vojnih škola Hrvatskog vojnog učilišta „Petar Zrinski” na Memorijalnom groblju i na Spomen području Ovčara u Vukovaru u 09.00 sati, nakon čega će biti služena Sveta Misa zahvalnica, u vukovarskoj crkvi, s početkom u 10.00 sati, koju će predvoditi generalni vikar Vojnog ordinarijata o. Jakov Mamić. Svečani mimohod kroz grad Vukovar započinje u 11.15 sati, nakon čega slijedi polaganje vijenaca kod Križa na Dunavu. Na središnjem Trgu s početkom u 12.00 sati koncert će održati Počasno zaštitna bojna, Orkestar OS RH i Klapa HRM-a "Sveti Juraj".


Središnja svečanost obilježavanja promocije polaznika vojnih izobrazbi u Vukovaru održat će se u vojarni 204. vukovarske brigade, Ive Tijardovića, s početkom u 15.30 sati gdje će se podijeliti diplome četrnaestorici polaznika 13. naraštaja Ratne škole "Ban Josip Jelačić",  nagrade i pohvale najboljim polaznicima, nastavniku i instruktoru. Tom prigodom polaznicima će se obratiti ministar obrane RH Davor Božinović,  načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga RH general pukovnik Drago Lovrić i ravnatelj Hrvatskog vojnog učilišta "Petar Zrinski" general bojnik Mirko Šundov.

Po završetku dodjela nagrada najboljim polaznicima, nastavniku i instruktoru, prigodnim govorima polaznicima će se obratiti predsjednik RH i vrhovni zapovjednik OS RH Ivo Josipović, predsjednica Vlade RH Jadranka Kosor i predsjednik Hrvatskog sabora Luka Bebić.

Po završetku središnje svečanosti u dvorcu Eltz u Vukovaru održat će se koncert Orkestra OS RH i Klape "Sveti Juraj", s početkom u 20.05 sati.

Molimo medijske kuće zainteresirane za praćenje središnje svečanosti da pošalju prijave za akreditacije Službi za odnose s javnošću i informiranje MORH-a na e-mail infor@morh.hr ili fax 01/4832-905 najkasnije do petka, 24. lipnja 2011., do 20,00 sati. Prijava treba sadržavati ime i prezime, naziv medija i broj mobitela.  

Akreditacije se mogu podići u subotu, 25. lipnja, od 8.00 do 14.00 sati u press centru u vojarni 204. brigade u Vukovaru, Ive Tijardovića bb.

Molimo zainteresirane predstavnike medija da poprate središnju svečanost obilježavanja svečane promocije polaznika vojnih škola u Vukovaru i dođu u vojarnu 204. brigade u Vukovaru, Ive Tijardovića bb, u subotu, 25. lipnja 2011., najkasnije do 15.00 sati.

Osoba za kontakt je zamjenik načelnika Službe za odnose s javnošću i informiranje MORH-a pukovnik Dražen Jonjić, mob: 099/2281-878 i časnik za odnose s javnošću HVU-a bojnik Zdravko Lovašen, mob: 091/505-8209.



Najave