Svečana prisega sudaca Vojnostegovnog suda

Slika https://www.morh.hr/wp-content/uploads/2017/10/vojnostegovni_suci_24032009v.jpg

U Ministarstvu obrane u maloj dvorani "Zvonimir", 24. ožujka, upriličena je svečana prisega stožernog časnika - suca i sudaca porotnika Vojnostegovnog suda. Svečanom činu nazočili su načelnik GS OSRH-a general zbora Josip Lucić, državni tajnik Željko Goršić, tajnik MORH-a Petar Barać, kao i ostali predstavnici MORH-a i OSRH. Na temelju imenovanja predsjednika Republike Hrvatske i vrhovnog zapovjednika OSRH-a Stjepana Mesića, novi suci porotnici su: general pukovnik Mladen Kruljac, brigadir Stjepan Nižić, brigadir Filip Aračić, pukovnik Veljko Frlan, kapetan fregate Nenad Žitković, satnik Radomir Brkić i satnik Drago Ilić. Na mjesto stožernog časnika – suca imenovan je satnik Marin Tudor.


Novoimenovane suce, koji su se obvezali na suradnju sa Sudom i obnašanje dužnosti u skladu sa zakonom i prisegom koju su položili, pozdravio je načelnik GS OSRH general zbora Josip Lucić koji je naglasio važnost vojne stege i rada Vojnostegovnog suda za ukupno djelovanje OSRH.

Čestitajući sucima porotnicima na imenovanju, državni tajnik MORH-a Željko Goršić istaknuo je da je uloga Vojnostegovnog suda od iznimnog značenja za suce i suce porotnike od kojih se traži da časno, odgovorno i nepristrano obavljanju svoje dužnosti.
U ime prisežnika obratio se general pukovnik Mladen Kruljac koji se zahvalio na iskazanom povjerenju u imenovanju na ove časne i odgovorne dužnosti. "Uvjeravam vas da ćemo ispuniti našu ulogu i značaj, da ćemo zadaće sudaca obavljati kvalitetno, nepristrano i zakonito. Također, svečanom prisegom obvezali smo se na savjesno, pošteno i odgovorno obnašanje sudačke dužnosti na Vojnostegovnom sudu, kako u stegovnim, tako i u postupcima materijalne odgovornosti", rekao je general Kruljac.


Priopćenja