Brigadir Kozina na Sveučilištu Oral Roberts u SAD-u

Slika https://www.morh.hr/wp-content/uploads/2019/07/kozina_01072019_v-1024x554.jpg

Prodekan za znanost i razvoj Dekanata Hrvatskog vojnog učilišta "Dr. Franjo Tuđman" brigadir Andrija Kozina, sudjelovao je u vremenu od 26. do 28. lipnja 2019. na Sveučilištu Oral Roberts, Tulsa, SAD, na reviziji Programa za osposobljavanje glavnih poučavatelja u organizaciji Konzorcija partnerstva za mir (Partnership for Peace Consortium - PfPC).

Objava Brigadir Kozina na Sveučilištu Oral Roberts u SAD-u pojavila se prvi puta na MORH.

Radna skupina za razvoj obrazovanja (The Education Development Working Group – EDWG) koja se sastoji od međunarodnih stručnjaka za profesionalno vojno obrazovanje provela je analizu, pregled i poboljšanje dosadašnjeg programa.

Program za unaprjeđenje profesionalnog vojnog obrazovanja (Defense Education Enhancement Programme, DEEP) podupire napore obrambenih vojnih institucija na izradi i poboljšaju provedbe kurikuluma profesionalnog vojnog obrazovanja.

Razvojem obrazovnih obrambenih vojnih institucija prijateljskih zemalja, izradom kurikuluma koji zadovoljava suvremene standarde i razvojem suradnje ojačava se izgradnja obrambenih kapaciteta, razvoj sposobnosti i standardizacija profesionalnog vojnog obrazovanja, te promiče demokratizacija.

Foto: HVU

Objava Brigadir Kozina na Sveučilištu Oral Roberts u SAD-u pojavila se prvi puta na MORH.



Stranica