Smrtno stradao dragovoljni ročnik Marko Zalović iz Našica

Slika https://www.morh.hr/wp-content/uploads/2017/10/marko_zalovic_14082013_v.jpg

Na vojnom poligonu Gašinci kod Đakova, 14. kolovoza 2013. godine , u 11 sati i 49 minuta, tijekom planirane obuke jedanaestog naraštaja dragovoljnih ročnika, smrtno je stradao dragovoljni ročnik Marko Zalović iz Našica.

Do smrtnog stradavanja ročnog vojnika došlo je prilikom povratka dva tenka M-84 sa provedbe planiranih aktivnosti specijalističke vojne obuke (SVO) vojnika specijalnosti 12A (oklopna specijalnost) na automatskom tenkovskom strelištu (ATS) vojnog poligona “Gašinci“.

Prema trenutnim saznanjima, pod nerazjašnjenim okolnostima došlo je do skretanja tenka M-84 s prometnice, pri čemu je smrtno stradao vojnik na dragovoljnom služenju vojnog roka (DSVR) u Središtu za temeljnu obuku Požega Marko Zalović, rođen 28. veljače 1992. godine u Našicama.

Ročnik Marko Zalović u tome trenutku provodio je zadaće u sklopu taktičko terenske obuke koja se provodi na vojnom poligonu „Gašinci“, od 24. srpnja do 29. kolovoza 2013. godine.

U tenku M-84 nalazili su se pripadnici Pješačke pukovnije Zapovjedništva za obuku i doktrinu „Fran Krsto Frankopan” Hrvatske kopnene vojske.

U tijeku je očevid nezgode koji provode pripadnici Pukovnije Vojne policije u suradnji s državnim odvjetništvom.

Dodatne informacije o ovom događaju objavit ćemo po prikupljanju istih.



Priopćenja