Službeni posjet ministra Banožića Talijanskoj Republici

Slika https://www.morh.hr/wp-content/uploads/2020/05/morh-1024x607.jpg

Ministar Banožić sudjelovat će na općoj audijenciji sa Svetim Ocem. S talijanskim ministrom obrane Gueriniem održat će sastanak.

Ministar obrane Republike Hrvatske Mario Banožić s načelnikom Glavnog stožera Oružanih snaga admiralom Robertom Hranjem i izaslanstvom boravit će u službenom posjetu Talijanskoj Republici u srijedu 27. travnja 2022. godine, tijekom kojeg će održati bilateralni sastanak s talijanskim ministrom obrane Lorenzom Gueriniem.

Bilateralni posjet i sastanak ministara održava se na poziv talijanske strane. Teme razgovora ministara obuhvatit će suradnju unutar NATO-a i Europske Unije te daljnju perspektivu razvoja bilateralne suradnje Republike Hrvatske i Talijanske Republike, posebice u području mornarica i zrakoplovstva.

Ministar Banožić sudjelovat će u Vatikanu na općoj audijenciji sa Svetim Ocem zajedno s polaznicima 24. naraštaja Ratne škole „Ban Josip Jelačić“ i vojnim ordinarijem u Republici Hrvatskoj msgr. Jurom Bogdanom. Polaznici Ratne škole u sklopu tradicionalnog studijskog putovanja, osim posjeta Vatikanu, posjećuju NATO Združeno zapovjedništvo u Napulju (JFC Naples) i NATO obrambeno sveučilište u Rimu (NATO Defence College).

Objava Službeni posjet ministra Banožića Talijanskoj Republici pojavila se prvi puta na MORH.



Najave