Sastanak ministra Banožića i veleposlanika Ukrajine Kiriliča

Slika https://www.morh.hr/wp-content/uploads/2022/01/2022-01-17-ukraina-2-1024x682.jpg
Sastanak ministra Banožića i veleposlanika Ukrajine Kiriliča| Foto: MORH/ F. Klen

Ministar obrane Mario Banožić u ponedjeljak, 17. siječnja 2022. u Ministarstvu obrane Republike Hrvatske susreo se s veleposlanikom Ukrajine Vasiljem Kiriličem

Sastanku su prisustvovali državni tajnik Zdravko Jakop i brigadir Dmytrij Malik, vojni izaslanik te države u Republici Hrvatskoj.

Veleposlanik Kirilič čestitao je Republici Hrvatskoj na 30. obljetnici međunarodnog priznanja, istaknuvši kako je Ukrajina bila među prvim državama koje su priznale neovisnost Republike Hrvatske. Ukrajinski veleposlanik izvijestio je ministra Banožića o aktualnoj sigurnosnoj situaciji u području istočne Europe.

Ministar Banožić je rekao kako Republika Hrvatska cijeni podršku koju je Ukrajina davala hrvatskoj neovisnosti, te je istaknuo kako Republika Hrvatska daje punu podršku cjelovitosti i teritorijalnom integritetu Ukrajine. Naglasio je kako se jedino diplomatskim putem i dijalogom treba doći do rješenja koje mora voditi ka deeskalaciji trenutačne situacije u istočnoj Europi. Za diplomatska rješenja i smirivanje napetosti Republika Hrvatska zalaže se i kao punopravna članica Europske unije i NATO-a.

Veleposlanik Kirilič i ministar Banožić zaključno su istaknuli dobre bilateralne odnose dviju država te izrazili uvjerenje kako će se isti nastaviti i u budućnosti.

Sastanak ministra Banožića i veleposlanika Ukrajine Kiriliča| Foto: MORH/ F. Klen

Objava Sastanak ministra Banožića i veleposlanika Ukrajine Kiriliča pojavila se prvi puta na MORH.



Priopćenja