Samoozlijeđivanje pripadnika OSRH u misiji ISAF

Pripadnik 18. hrvatskog kontigenta u misiji ISAF, koji je raspoređen na dočasničkoj dužnosti u kampu 'Mike Spann' na sjeveru Afganistana, ozlijedio se prilikom opaljenja iz osobnog vatrenog oružja (pištolj) u srijedu, 7. ožujka 2012. u večernjim satima (23:15h po lokalnom vremenu, 19:45h po hrvatskom vremenu).

Tom prilikom je također istodobno lakše ozlijeđen i još jedan pripadnik ISAF-a koji nije iz sastava hrvatskog kontigenta. Odmah po događaju, obojica ozlijeđenih, od kojih jedan ima prostrjelnu ozljedu potkoljenice, a drugi prostrjelnu ozljedu natkoljenice, liječnički su zbrinuti, te su prebačeni u bolnicu kampa 'Marmal' na sjeveru Afganistana i izvan su životne opasnosti.

Obitelj ozlijeđenog pripadnika OSRH, kojemu je ovo drugo sudjelovanje u misiji ISAF, izviještena je o događaju, a o navedenom slučaju provest će se istraga.

Upravo ovih dana pripadnici 18. hrvatskog kontigenta u čijem je sastavu i ozlijeđeni pripadnik OSRH završavaju svoje šestomjesečne zadaće u Afganistanu i u tijeku je primopredaja dužnosti sa 19. hrvatskim kontigentom koji je prije nekoliko dana upućen u misiju ISAF u Afganistanu.



Priopćenja