Sahranjen ročnik Marko Zalović

Slika https://www.morh.hr/wp-content/uploads/2017/10/pogreb_zalovic_16082013_v.jpg

Na mjesnom groblju u selu Martin kod Našica 16. kolovoza 2013. godine sahranjen je dragovoljni ročnik Marko Zalović koji je tragično izgubio život tijekom obuke na vojnom poligonu Gašinci 14. kolovoza ove godine.

Uz članove najuže obitelji, rodbinu, prijatelje, mještane Martina i Našica, od Marka su se oprostili i brojni pripadnici Oružanih snaga Republike Hrvatske, Markove kolege dragovoljni ročnici, brojni vojnici, dočasnici i časnici.

Na čelu izaslanstva Oružanih snaga RH bio je general pukovnik Drago Lovrićnačelnik GS OSRH , savjetnik Predsjednika Republike Hrvatske za obranu g. Zlatko Gareljić,zamjenik načelnika GS viceadmiral Ante Urlić, zapovjednik Hrvatske kopnene vojske general bojnik Dragutin Repinc, brigadni general Frane Tomičić i brojni drugi visoki časnici OSRH.

Misnu službu prije sahrane i sam obred sahrane predvodio je mjesni župnik sa vojnim vikarima. Tijekom misne službe i na odru pokojnog Marka Zalovića psalme je otpjevala Klapa HRM "Sv. Juraj", a Orkestar OSRH svirao je pogrebnu glazbu.

U ime svih pripadnika OSRH na odru pokojnog Marka Zalovića oproštajni govor je održao brigadni general Mladen Fuzul, načelnik stožera Hrvatske kopnene vojske. U svojem obraćanju general Fuzul je između ostalog rekao: "Kada odlazi netko koga smo voljeli, koji je bio dio naših života, odlaze s njim i njegovi osmjesi, pogledi, ciljevi kojima je težio, njegove želje i nade. Odlaze i guste niti prijateljstva i ljubavi koje je za svoga kratkog života ispleo prema drugim ljudima, svojim roditeljima, djevojci,vprijateljima i rodbini. Odlaskom mladog čovjeka kao da se iznenada otrgnu te niti, a nama koji ostajemo ostaje ogromna praznina, tuga, bol i nevjerica…

Draga obitelji, suosjećamo s vama u vašoj boli, svi mi pripadnici Oružanih snaga Republike Hrvatske, svi mi njegovi nadređeni i kolege. Tebi dragi Marko neka je laka hrvatska gruda, koju si tako volio i za koju si se pripremao kako bi joj služio. Mi pripadnici OSRH koji smo te upoznali uvijek ćemo te se sjećati i u našim srcima čuvati uspomenu na tebe."


    Sahranjen ročnik Marko Zalović

  • https://www.morh.hr/wp-content/gallery/sahranjen-rocnik-marko-zalovic/pogreb_zalovic_16082013_01.jpg
  • https://www.morh.hr/wp-content/gallery/sahranjen-rocnik-marko-zalovic/pogreb_zalovic_16082013_03.jpg
  • https://www.morh.hr/wp-content/gallery/sahranjen-rocnik-marko-zalovic/pogreb_zalovic_16082013_04.jpg
  • https://www.morh.hr/wp-content/gallery/sahranjen-rocnik-marko-zalovic/pogreb_zalovic_16082013_05.jpg
  • https://www.morh.hr/wp-content/gallery/sahranjen-rocnik-marko-zalovic/pogreb_zalovic_16082013_06.jpg
  • https://www.morh.hr/wp-content/gallery/sahranjen-rocnik-marko-zalovic/pogreb_zalovic_16082013_07.jpg
  • https://www.morh.hr/wp-content/gallery/sahranjen-rocnik-marko-zalovic/pogreb_zalovic_16082013_08.jpg
  • https://www.morh.hr/wp-content/gallery/sahranjen-rocnik-marko-zalovic/pogreb_zalovic_16082013_09.jpg
  • https://www.morh.hr/wp-content/gallery/sahranjen-rocnik-marko-zalovic/pogreb_zalovic_16082013_10.jpg


Priopćenja