Reagiranje MORH-a na navode SDLSN

Vezano uz navode objavljene na internet  stranicama Sindikata državnih i lokalnih službenika i namještenika, a koji su prenijeli i neki internetski portali, Ministarstvo obrane objavljuje sljedeće reagiranje:

Navodi koje je Sindikat državnih i lokalnih službenika i namještenika objavio na svojim internetskim stranicama, a odnose se na Zapovijed obnašatelja dužnosti ravnatelja Hrvatskog vojnog učilišta "Petar Zrinski", brigadnog generala Slavena Zdilara o obvezi sudjelovanja na misi zadušnici, a u sklopu aktivnosti obilježavanja Dana OS RH i Dana HKoV-a, interpretirani su na neprimjeren i neistinit način, insinuirajući kršenje vjerskih sloboda i prava građana, pa tako i pripadnika OS RH i službenika i namještenika u OS RH. U Zapovijedi koja se spominje, konkretno u točki 10. istaknuto je da će se „Dana 28. svibnja 2012. održati misa zadušnica za sve poginule Hrvatske branitelje u crkvi Svete Mati Slobode na Jarunu s početkom u 10,30 sati“ a što nedvojbeno predstavlja prvenstveno obavijest o održavanju iste, a ne obvezu sudjelovanja.

Čelnici ustrojstvenih jedinica HVU "Petar Zrinski" bili su obvezni voditi brigu, te ujedno odgovarati za organizaciju i prijevoz osoba koje će sudjelovati na misi zadušnici za poginule Hrvatske branitelje, te svečanoj akademiji u KD "Vatroslav Lisinski".

Iz svega navedenog razvidno je da nije bilo utvrđivanja odgovornosti zbog ne sudjelovanja na spomenutoj misi.



Priopćenja