Reagiranje Ministarstva obrane na članak HINA-e

Povodom članka objavljen na web stranici Hrvatske novinske agencije (HINA), u četvrtak, 19. listopada 2017. godine u 14:12 sati pod nazivom "SDP sumnja u koruptivnu narav natječaja MORH-a za automobile za vojne invalide", Ministarstvo obrane objavljuje reagiranje:
U tekstu objavljenom na web stranici Hrvatske novinske agencije (HINA), u četvrtak, 19. listopada 2017. godine u 14:12 sati pod nazivom „SDP sumnja u koruptivnu narav natječaja MORH-a za automobile za vojne invalide“, iznesene su neistinite tvrdnje, iz kojih čitatelji mogu izvući krive zaključke, kojima se kompromitira ugled Ministarstva obrane RH, a predmetni tekst prenijeli su i ostali web portali.

Naime, nije točna informacija koja se navodi u naslovu te u predmetnom tekstu na moguću koruptivnu narav natječaja Ministarstva obrane Republike Hrvatske (MORH) za nabavu 220 automobila za hrvatske ratne vojne invalide u kojem je, kako navode, propisan rok isporuke od 22 dana.
Ministarstvo obrane Republike Hrvatske nije nadležno za nabavu motornih vozila za hrvatske ratne vojne invalide, već je to u nadležnosti Ministarstva hrvatskih branitelja. Također, napominjemo da Ministarstvo obrane RH tijekom 2017. godine nije raspisivalo nijedan natječaj za kupnju automobila.

Priopćenja