Raščlamba protupožarne sezone 2009. PP NOS-a OS RH

Slika https://www.morh.hr/wp-content/uploads/2017/10/ppnos_22102009_v.jpg

U Zapovjedništvu Protupožarnih namjenski organiziranih snaga OS RH-a u vojarni "Knez Trpimir" u Divuljama u četvrtak, 22. listopada, održana je raščlamba ovogodišnje protupožarne sezone.


O angažmanu i aktivnostima pripadnika OS RH-a u PP sezoni 2009. govorio je zapovjednik PP NOS-a OS RH-a general bojnik Mate Obradović, a uz pripadnike OS RH raščlambi su nazočili i predstavnici Vatrogasne zajednice RH, te županijski vatrogasni zapovjednici priobalja.

Za ovogodišnju PP sezonu, koja je počela 1. svibnja i traje do 31. listopada, spremno je 426 pripadnika OS RH, od kojih je njih 206 bilo angažirano na zadaćama gašenja požara. Do danas, 22. listopada, OS RH bile su angažirane u gašenju 125 požara, pretežno tijekom kolovoza i rujna, a najveći broj intervencija imali su u Splitsko-dalmatinskoj (38) i Zadarskoj županiji (37), te u Šibensko-kninskoj (33).

General Obradović posebno je istaknuo ulogu zračnih snaga, te zasluge posada Canadaira, Air Tractora i helikoptera, koji su u ovoj PP sezoni ukupno imali 9110 letova i 1428 sati naleta tijekom kojih je izbačeno ukupno 33 102 tone vode. Napomenuo je da je, unatoč smanjenim financijskim sredstvima u odnosu na prošlu godinu, ovogodišnja PP sezona uz odgovarajuće mjere štednje i racionalizacije uspješno provedena, zaključivši da  su za to zaslužni svi koji su u njoj sudjelovali.

Na kraju su uručene pohvale pripadnicima OS RH-a zaslužnima za uspješno provedenu PP sezonu, te zahvale za suradnju i koordinaciju pripadnicima Vatrogasne zajednice, koji su također zahvalili pripadnicima OS RH i Zapovjedništvu  PP NOS-a  na suradnji i doprinosu u provedbi te iznimno važne zadaće od nacionalnog interesa.

 

 



Priopćenja