Radionica o novim aspektima u tranziciji profesionalnih oružanih snaga

Središte za sigurnosnu suradnju (RACVIAC), u suorganizaciji sa nizozemskim Obrambenim koledžom domaćin je radionice pod nazivom „Upravljanje ljudskim resursima – novi aspekti u tranziciji profesionalnih oružanih snaga“, koja će se održati od 23. do 27. studenoga u vojarni „Vitez Damir Martić“, Stari Hrast 53, Rakitje.

 
Transformacija sustava upravljanja ljudskim resursima jedan je od ključnih čimbenika i preduvjeta za uspješnu reformu oružanih snaga od obvezne ročne u dragovoljnu, profesionalnu vojsku. Ovo je posebice važno za zemlje u regiji koje nastoje provesti modernizaciju svojih oružanih snaga i pristupiti europskim sigurnosnim integracijskim procesima.

Svrha ove radionice je pružiti polaznicima jasan uvid u ljudske i organizacijske aspekte tranzicije oružanih snaga, novačenja i odabira profesionalnog osoblja, kao i upravljanja ljudskim resursima u  slučaju potrebe smanjenja osoblja.
 
Sudionici seminara su predstavnici oružanih snaga, časnici i civilni službenici odjela za upravljanje ljudskim resursima.

Pozivamo predstavnike medija da medijski poprate otvorenje radionice i dođu u ponedjeljak, 23. studenoga, u vojarnu „Vitez Damir Martić“, Stari Hrast 53, Rakitje, najkasnije do 8.45 sati. Za medijsko praćenje konferencije potrebno je prethodno najaviti svoj dolazak na e-mail mcicak@racviac.org ili na fax: 01/333-0869.

Osoba za kontakt je časnica za odnose s javnošću i informiranje RACVIAC-a natporučnica Marija Čičak, mob: 098/454-625.

Najave