Prvi strani vojni pilot završio školovanje u HRZ i PZO-u

Slika https://www.morh.hr/wp-content/uploads/2017/10/mitrovski2_23072010_v.jpg

Pilot vojske Republike Makedonije poručnik Robert Mitrovski danas je, 23. srpnja 2010., u Eskadrili helikoptera (EH) 93. zrakoplovne baze HRZ i PZO-a u vojarni „Zemunik“ završio školovanje za pilota helikoptera.


U nepune dvije godine pilot Mitrovski u cijelosti je završio hrvatski model školovanja vojnih pilota na helikopteru BELL 206 B Jet Ranger III, te specijalizaciju za nastavnike letenja čime je stekao uvjete za samostalno obavljanje nastavničkog poziva u Ratnom zrakoplovstvu Republike Makedonije.
Poručnik Mitrovski ujedno je prvi strani vojni pilot sa završenim školovanjem u HRZ i PZO-u. Čestitke za ostvarene rezultate i želje za uspjeh u razvoju njegove daljnje pilotske karijere uputili su mu zapovjednik EH 93. zb HRZ i PZO-a bojnik Dragan Andrijević, a u ime zapovjednika HRZ i PZO-a general bojnika Vlade Bagarića,  zapovjednik 93. zb brigadir Miroslav Kovač.
Brigadir Kovač podsjetio je na izvrsnu suradnju sa vojskom Republike Makedonije, istaknuvši da je pilot Mitrovski prvi strani pilot koji je završio školovanje u Hrvatskoj.

Poručnik Mitrovski zahvalio se svim pripadnicima Eskadrile helikoptera za pruženu potporu, a posebno svojim nastavnicima letenja kako u prvoj fazi obuke, tako i kroz školovanje za nastavnika letenja. „Imao sam privilegiju učiti od hrvatskih vojnih pilota. Ovo je za mene veliki događaj. Hvala mojim nastavnicima letenja i svima koji su mi pružili potporu na školovanju u Hrvatskoj. Iskustvo koje sam ovdje stekao za mene je neponovljivo. Jednako tako i grad Zadar ostaje moja prekrasna životna priča. U Zadru sam naučio letjeti i ovdje se rodila moja kćer“, rekao je pilot Mitrovski.

    Prvi strani vojni pilot završio školovanje u HRZ i PZO-u

  • https://www.morh.hr/wp-content/gallery/prvi-strani-vojni-pilot-zavrio-kolovanje-u-hrz-i-pzo-u/mitrovski1_23072010.jpg
  • https://www.morh.hr/wp-content/gallery/prvi-strani-vojni-pilot-zavrio-kolovanje-u-hrz-i-pzo-u/mitrovski2_23072010.jpg
  • https://www.morh.hr/wp-content/gallery/prvi-strani-vojni-pilot-zavrio-kolovanje-u-hrz-i-pzo-u/mitrovski3_23072010.jpg
  • https://www.morh.hr/wp-content/gallery/prvi-strani-vojni-pilot-zavrio-kolovanje-u-hrz-i-pzo-u/mitrovski4_23072010.jpg


Priopćenja