Protupožarni avioni i helikopter HRZ-a na vježbi “Sigurnost 24”

Slika https://www.morh.hr/wp-content/uploads/2024/06/2024-06-11-canadiar-cl-811-1024x683.jpg
Foto: Arhiva MORH / D. Vujević

Tijekom ovog tjedna održat će se međuresorna vježba "Sigurnost 24" na području otoka Raba i Varaždinske županije na kojoj će sudjelovati protupožarni avioni Canadair CL-415, Air Tractor AT-802 i helikopter Mi-171Sh

Pripadnici Hrvatskog ratnog zrakoplovstva će s protupožarnim avionima Canadair CL-415, Air Tractor AT-802 i helikopterom Mi-171Sh sudjelovati na međuresornoj vježbi “Sigurnost 24” koja će se održati na nekoliko lokacija, na području otoka Raba, Varaždinske županije i Operativnog vatrogasnog zapovjedništva u Divuljama tijekom ovog tjedna.

Riječ je o međuresornoj vježbi “Sigurnost 24” koja se održava s ciljem uvježbavanja i provjere funkcioniranja rada tijela sustava domovinske sigurnosti, pripadnika vatrogasnih postrojbi Republike Hrvatske, zračnih protupožarnih snaga Oružanih snaga Republike Hrvatske i ostalih snaga za predstojeću požarnu sezonu.

Vježba će se održati na dvije lokacije, u primorskom i kontinentalnom dijelu Hrvatske, u dva različita dana istog tjedna, gdje će se provjeriti funkcioniranje sustava domovinske sigurnosti u odgovoru na požar plovnog objekta, veliki požar na otvorenom prostoru na otoku primorske Hrvatske, požar objekta i druge vrste ugroza te izvanrednih događaja na kopnu u unutrašnjosti Hrvatske.

Planirano je održavanje pokazne vježbe na području otoka Raba u četvrtak 13. lipnja 2024. godine, gdje će sudjelovati helikopter HRZ-a Mi-171Sh i protupožarni avioni Canadair CL-415 i Air Tractor AT-802.

Na području Varaždinske županije u petak 14. lipnja 2024. godine održat će se drugi dio vježbe Sigurnost 24 te prelet protupožarnih aviona Canadair CL-415 i helikoptera MI-171Sh.

Tijekom provedbe ove vježbe na području Primorsko-goranske i Varaždinske županije može se očekivati pojačana buka koja je uobičajena tijekom letova zrakoplova, stoga molimo građane za strpljenje i razumijevanje.

Objava Protupožarni avioni i helikopter HRZ-a na vježbi “Sigurnost 24” pojavila se prvi puta na MORH.



Najave