Proslava Dana Hrvatske vojske i Dana Hrvatske kopnene vojske

Slika https://www.morh.hr/wp-content/uploads/2022/05/plakat-31-godina-osrh.jpg

Svečana akademija povodom obilježavanja Dana Hrvatske vojske održat će se u petak 27. svibnja u Domu Hrvatske vojske "Zvonimir" u Ministarstvu obrane

Izaslanstva Ministarstva obrane i Hrvatske vojske predvođena ministrom obrane Marijem Banožićem i načelnikom Glavnog stožera Oružanih snaga RH admiral Robert Hranj u petak 27. svibnja 2022. godine u 8.30 sati položit će vijence na Gradskom groblju Mirogoj u Zagrebu:

  • Spomen-park kod spomenika “Glas hrvatske žrtve – Zid boli”
  • Ispred Središnjeg križa u Aleji poginulih hrvatskih branitelja
  • Posljednje počivalište dr. Franje Tuđmana, prvog predsjednika Republike Hrvatske
  • Zajednička grobnica za neidentificirane žrtve Domovinskog rata – Kenotaf

Posljednja počivališta Gojka Šuška, stožernog generala Martina Špegelja, stožernog generala Zvonimira Červenka, stožernog generala Petra Stipetića i generala zbora Imre Agotića.

Svečana akademija povodom obilježavanja Dana Hrvatske vojske, Dana Hrvatske kopnene vojske i 31. obljetnice ustrojavanja Hrvatske vojske održat će se u petak 27. svibnja 2022. godine u Domu Hrvatske vojske “Zvonimir” u Ministarstvu obrane s početkom u 12.00 sati.

Svečano misno slavlje povodom Dana Hrvatske vojske, Dana Hrvatske kopnene vojske i 31. obljetnice ustrojavanja Hrvatske vojske u petak 27. svibnja 2022. godine u 19 sati u Crkvi Sveta Mati Slobode u Zagrebu predvodit će vojni ordinarij u RH msgr. Jure Bogdan. Nakon mise položit će se vijenac ispred spomen obilježja Sveta Mati Slobode.

Taktičko-tehnički zbor naoružanja i opreme Hrvatske vojske te pokazne vježbe pripadnika HV-a održat će se u ponedjeljak 30. svibnja od 10 do 21 sat na RSC “Jarun”.

Pozivamo predstavnike medija zainteresirane za praćenje svečane akademije da dođu u petak 27. svibnja 2022. godine ispred Ministarstva obrane na ulaz u Stančićevoj 6, najkasnije do 11.30 sati te da svoj dolazak obavezno najave na e-mail: infor@morh.hr najkasnije do četvrtka 27. svibnja do 17.00 sati.

Prijava treba sadržavati podatke o medijskoj kući, ime i prezime, status (novinar, snimatelj, fotograf), broj novinarske iskaznice i broj mobitela.

Objava Proslava Dana Hrvatske vojske i Dana Hrvatske kopnene vojske pojavila se prvi puta na MORH.



Najave