Proračun Ministarstva obrane najveći je do sada, iznosit će 7,568 milijardi kuna

Slika https://www.morh.hr/wp-content/uploads/2022/05/2022-05-12-vlada-rh-1024x681.jpg
Proračun Ministarstva obrane najveći je do sada, iznosit će 7,568 milijardi kuna | Foto: MORH/ F. Klen

Vlada je predložila Hrvatskome saboru izmjene i dopune Državnog proračuna za 2022. godinu kojima se Financijski plan MORH-a planira povećati za gotovo 295 milijuna kuna

U četvrtak 12. svibnja 2022. na 118. sjednici Vlade, usvojene su izmjene i dopune Državnog proračuna Republike Hrvatske za 2022. godinu i projekcija za 2023. i 2024. godinu.

Financijski plan MORH-a za ovu godinu uvećat će se za gotovo 295 milijuna kuna.

Do sada najveći proračun Ministarstva obrane koji iznosi 7,273 milijarde kuna povećat će se na 7,568 milijardi kuna, odnosno za 295 milijuna kuna. Time će se omogućiti daljnje ulaganje u opremanje, modernizaciju i infrastrukturu i nastaviti daljnje unaprjeđenje standarda, uvjeta života i rada pripadnika Hrvatske vojske.

Modernizacija, opremanje i ulaganje u Hrvatsku vojsku prioritet su Vlade Republike Hrvatske. Navodimo kako je Financijski plan Ministarstva obrane za 2021. godinu iznosio 4,802 milijuna kuna, izmjenama i dopunama Plana iz listopada 2021. povećan je na 7,189 milijardi kuna, a trend rasta se nastavio i u ovoj godini.

Uzastopnim povećanjem obrambenog proračuna omogućeno je ulaganje u opremanje s naglaskom na nabavu višenamjenskoga borbenog aviona Rafale i borbenog vozila pješaštva Bradley.

Radi povećanja sposobnosti zaštite zračnog prostora planira se opremanje sustavima protuzračne obrane.

“Ova Vlada na čelu s premijerom Andrejem Plenkovićem pokazuje kako nastavlja politiku jačanja sposobnosti Hrvatske vojske. Važno je to za sve grane i druge cjeline Hrvatske vojske. Financijski plan Ministarstva obrane, najveći od Domovinskoga rata pokazatelj je da kontinuirano ulažemo u poboljšanje statusa i materijalnih prava pripadnika Hrvatske vojske. Dosadašnjim radom pokazali smo da je iznimno važno unaprjeđenje procesa opremanja, modernizacije, izgradnje i sposobnosti i na tome ćemo raditi i dalje”, rekao je ministar Banožić.

Objava Proračun Ministarstva obrane najveći je do sada, iznosit će 7,568 milijardi kuna pojavila se prvi puta na MORH.



Priopćenja