Uspjeh Vlade RH-Perešinov avion nakon 28 godina u Hrvatskoj

Slika https://www.morh.hr/wp-content/uploads/2017/12/default-570x300-morh.jpg

Veliki uspjeh hrvatske Vlade-avion Rudolfa Perešina nakon 28 godina u Hrvatskoj

Objava Uspjeh Vlade RH-Perešinov avion nakon 28 godina u Hrvatskoj pojavila se prvi puta na MORH.

Borbeni avion MiG-21 kojim je junak Domovinskog rata hrvatski pilot Rudolf Perešin u listopadu 1991. godine iz Bihaća preletio u Klagenfurt, u utorak, 7. svibnja 2019. vraća se u Hrvatsku.

Nakon 28 godina, Perešinov avion MiG-21 oznake „26 112“ vraća se u Hrvatsku, a prethodno se nalazio u Vojno-zrakoplovnom muzeju u austrijskom gradiću Zeltwegu.

Avion Rudolfa Perešina iz Austrije će biti transportiran u utorak, 7. svibnja u vojarnu “Pukovnik Marko Živković” na Plesu.

Dolaskom aviona legendarnog hrvatskog pilota nakon 28 godina u Hrvatsku, završena je prva faza procesa povratka Perešinovog aviona, a ovaj događaj rezultat je izvrsnih odnosa Republike Hrvatske i Republike Austrije, odnosno hrvatske i austrijske Vlade.

Također, tijekom vikenda u nedjelju, 12. svibnja avion Rudolfa Perešina bit će izložen ispred Ministarstva obrane Republike Hrvatske u Zagrebu, a povodom obilježavanja 24. obljetnice Perešinove smrti i održavanja XXII. Susreta za Rudija u Gornjoj Stubici.

Nakon toga, planirano je da će avion heroja Domovinskog rata Rudolfa Perešina biti smješten u 91. zrakoplovnoj bazi Hrvatskog ratnog zrakoplovstva u vojarni “Pukovnik Marko Živković” na Plesu, nakon čega će biti izložen u budućem Hrvatskom vojnom muzeju.
Više informacija o dolasku Perešinovog aviona, predstavnicama medija bit će prezentirano utorak, 7. svibnja u vojarnu “Pukovnik Marko Živković” na Plesu u 11 sati.

Pozivamo predstavnike medija zainteresirane za praćenje događaja da dođu u utorak, 7. svibnja u vojarnu “Pukovnik Marko Živković” na Plesu najkasnije do 10.30 sati, te da svoj dolazak obavezno najave na infor@morh.hr, najkasnije do utorka, 7. svibnja 2019. do 10.00 sati.

Prijava treba sadržavati ime i prezime, naziv medija, status (novinar, fotograf ili snimatelj), broj osobne ili novinarske iskaznice te broj mobitela.

Objava Uspjeh Vlade RH-Perešinov avion nakon 28 godina u Hrvatskoj pojavila se prvi puta na MORH.



Stranica