Pripadnici OSRH započeli sa sanacijom VSK "Pađane"

Slika https://www.morh.hr/wp-content/uploads/2017/10/pedjani_14092011_15_v-1.jpg

Pripadnici Oružanih snaga RH, nakon obavljenih svih pripremnih radnji, započeli su danas, u subotu 17. rujna 2011. sa organiziranim pregledom šireg područja oko Vojno skladišnog kompleksa (VSK) 'Pađane' u kojem je 13. rujna 2011. eksplodiralo streljivo, a uslijed požara koji je došao izvan vojnog kompleksa te se velikom brzinom širio i zahvatio samo područje skladišta.


Organizirani pregled kako šireg područja oko VSK 'Pađene' tako i samog prostora skladišta, provodi se s ciljem pronalaska i uklanjanja eventualno neeksplodiranih ubojitih sredstava. Navedene radove obavljat će svakodnevno od 8-18 sati pirotehničari i stručne službe Oružanih snaga RH, prema prioritetima koje je definirao Krizni stožer Grada Knina. Po završetku prioritetnih lokacija, pristupit će se saniranju terena po sektorima u radijusu od pet kilometara od VSK 'Pađene', a o mjestu i daljnjem tijeku radova OSRH će redovno izvješćivati javnost putem medija.

Obzirom da se dio oštećenog neeksplodiranog streljiva mora iz sigurnosnih razloga uništavati na mjestu pronalaska, napominjemo kako će građani u okolnim naseljima vjerojatno tijekom narednog razdoblja biti u prilici čuti manje eksplozije prilikom radova pirotehničara na terenu. Jačina samih detonacija, osim o vrsti streljiva, ovisi i o vremenskim prilikama (vjetru, niskoj naoblaci itd.)

Ovim putem još jednom se zahvaljujemo svim građanima na razumjevanju. Također pozivamo građane na suradnju sa svim službama uključenim u navedenu aktivnost te da sumnjive i nepoznate predmete ne diraju, već mjesto eventualnog pronalaska istih odmah dojave na broj telefona 112, na broj telefona policije 192 ili Kriznom stožeru na telefon 022/617-943.




Priopćenja