Pripadnici OS RH glasovat će na državnom referendumu o pristupanju RH Europskoj uniji

Slika https://www.morh.hr/wp-content/uploads/2017/10/glaovanje_mirovne_operacije_v-1.jpg

Pripadnici/ce Oružanih snaga RH glasovat će na državnom referendumu o pristupanju Republike Hrvatske Europskoj uniji, koji će se održati u nedjelju, 22. siječnja 2012., kao i ostali građani, na glasačkom mjestu svoga prebivališta.

Za pripadnike/ce OS RH koji nisu u mogućnosti glasovati na glasačkom mjestu svog prebivališta bit će organizirana dva glasačka mjesta u Republici Hrvatskoj na kojima će biti omogućeno glasovanje za ukupno 120 glasača – pripadnika/ca OS RH.

Pripadnicima/ama OS RH koji će na dan provedbe državnog referenduma o pristupanju Republike Hrvatske Europskoj uniji, biti na službi u mirovnim operacijama i misijama u inozemstvu omogućeno je glasovanje na četiri glasačka mjesta - tri glasačka mjesta u Afganistanu (operacija ISAF – ukupno 344 glasača – pripadnika OS RH) i to u Kabulu (kamp Warehouse) i Mazar-e-Sharifu (kamp Marmal i kamp Mike Spann) te na jednom glasačkom mjestu na Golanskoj visoravni (misija UNDOF – ukupno 95 glasača – pripadnika OS RH) u kampu Faouar.

Na Kosovu u mirovnoj operaciji KFOR, pripadnicima/ama OS RH (22 pripadnika) bit će omogućeno glasovanje na glasačkom mjestu u diplomatsko-konzularnom predstavništvu Republike Hrvatske u Prištini, kao i za druge hrvatske državljane u toj zemlji.

Glasačka mjesta u Oružanim snagama u Republici Hrvatskoj bit će otvorena, kao i sva druga glasačka mjesta u Republici Hrvatskoj, u nedjelju 22. siječnja 2012. od 7-19 sati, dok će glasovanje na glasačkim mjestima u Afganistanu i na Golanskoj visoravni biti omogućeno 22. siječnja 2012. od 7 do 19 sati po lokalnim vremenima.
Shodno tomu, glasačka mjesta u Afganistanu bit će otvorena 22. siječnja 2012. u 07:00 sati po lokalnom vremenu (03:30 sati po hrvatskom vremenu), odnosno zatvorena istog dana u 19:00 sati po lokalnom vremenu (15:30 sati po hrvatskom vremenu).
Na Golanskoj visoravni glasačko mjesto bit će otvoreno 22. siječnja 2012. u 07:00 sati po lokalnom vremenu (06:00 sati po hrvatskom vremenu), odnosno zatvoreno istoga dana u 19:00 sati po lokalnom vremenu (18:00 sati po hrvatskom vremenu).



Priopćenja