Primljeno 400 vojnika u OS RH

Temeljem godišnjeg Plana pribavljanja djelatnih vojnih osoba u OS RH, danas, u ponedjeljak, 18. listopada primljeno je 400 vojnika u postrojbe OS RH koji će sa Ministarstvom obrane potpisati Ugovor o službi u Oružanim snagama OS RH u statusu djelatnog vojnika.

Radi se o prijemu oko 360 osoba koje su završile dragovoljno služenje vojnog roka u sklopu 3. i 4. naraštaja dragovoljnih ročnika (2009. i 2010. godine), te 40 osoba koje su se ranije prijavile za prijem u djelatnu vojnu službu a imale su odslužen vojni rok i ispunile su sve potrebne kriterije za prijem.

Ugovor o službi u OS RH u statusu djelatnog vojnika potpisuje se na tri godine, s probnim rokom od šest mjeseci, te se sukladno potrebama OS RH vojnici raspoređuju na specijalističku obuku u sljedeće postrojbe: Pješačka pukovnija Đakovo, Središte za obuku i doktrinu logistike Požega, Pukovnija PZO Zemunik Donji, Središte za obuku HRZ i PZO i Središte za obuku HRM Split, Inženjerijska pukovnija Karlovac, Zračna baza „Pleso“ Velika Gorica, Bojna NBKO Dugo Selo, te Topničko-raketna pukovnija Bjelovar. Za navedene djelatne vojne osobe provest će se specijalistička obuka u trajanju od osam tjedana u njihovim postrojbama.



Priopćenja