Prijem ministra Krstičevića za pripadnike VDZ-a

Slika https://www.morh.hr/wp-content/uploads/2017/10/vdz_22122016_v.jpg
Foto: MORH/ J. Kopi

U Ministarstvu obrane RH danas, 22. prosinca 2016., održan je tradicionalni godišnji prijem za članove Vojno diplomatskog zbora akreditiranih u Republici Hrvatskoj kojem su prisustvovali potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević i načelnik Glavnog stožera OS RH general zbora Mirko Šundov sa suradnicima.

Ministar Krstičević tom se prigodom osvrnuo na godinu koja je na izmaku, istaknuvši kako je bila izrazito sadržajna političkim događanjima u Republici Hrvatskoj, ali i svijetu. U tom kontekstu dodao je da smo svi svjedoci sigurnosnih izazova s kojima je suočen demokratski svijet, te da će se Republika Hrvatska kao članica NATO-a i Europske unije i dalje zalagati za demokratske standarde i vrijednosti koje dijele njeni saveznici.

Također, ministar je naglasio kako je međunarodna obrambena suradnja jedan od najvažnijih potpornih elemenata ciljevima odgovorne državne politike te da u okviru te suradnje posebno mjesto zauzima upravo vojno-diplomatska suradnja.

„Izniman je doprinos vas vojnih izaslanika u razvijanju i jačanju svih oblika suradnje Ministarstva obrane Republike Hrvatske s ministarstvima obrane vaših zemalja. Ta važna spona omogućava jačanje savezništva i solidarnosti, ali i izgradnju povjerenja i sigurnosti u međunarodnoj zajednici“ rekao je ministar Krstičević ujedno zahvalivši svim vojnim izaslanicima na aktivnostima tijekom protekle godine i doprinosu u jačanju bilateralne suradnje i prijateljstva između naših država i naroda.
 
Načelnik Glavnog stožera OS RH general zbora Mirko Šundov izrazio je zadovoljstvo što na ovom, sada već tradicionalnom skupu, može pozdraviti i zahvaliti svim vojnim izaslanicima akreditiranim u Republici Hrvatskoj na dobroj suradnji i vrlo dobrim odnosima, u ime svih pripadnika OS RH i svoje osobno ime. „Godina koja je na izmaku bila je uspješna za Oružane snage RH“ rekao je general Šundov te dodao da su Oružane snage RH nastavile razvijati svoje sposobnosti i za vlastitu obranu te da svojim aktivnostima u operacijama u kojima sudjeluju doprinose izgradnji mira i stabilnosti u svijetu.
 
U ime Vojno-diplomatskog zbora obratio se doajen VDZ-a, vojni izaslanik Republike Srbije brigadir Ivan Vulić, koji je Ministarstvu obrane RH i Oružanim snagama RH zaželio uspjeh u ostvarenju svih planiranih aktinosti te nastavak uspješne suradnje, kao što je to bilo i ove godine. "U vrijeme pojačanih sigurnosnih izazova diljem svijeta pripadnici vojnodiplomatskog zbora spremni su da u idućoj godini u skladu sa svojim ulogama i ovlašenjima budu od pomoći Ministarstvu obrane Republike Hrvatske" zaključio je doajen VDZ-a brigadir Vulić, ujedno zaželivši ministru Krstičeviću, generalu Šundovu, njihovim suradnicima i obiteljima te svim pripadnicima MORH-a i OS RH radosne božićne blagdane te sretnu i uspješnu novu godinu.

    Prijem ministra Krstičevića za pripadnike VDZ-a

    Foto: MORH/ J. Kopi

  • https://www.morh.hr/wp-content/gallery/prijem-ministra-krsticevica-za-pripadnike-vdz-a/vdz_22122016_01.jpg
  • https://www.morh.hr/wp-content/gallery/prijem-ministra-krsticevica-za-pripadnike-vdz-a/vdz_22122016_02.jpg
  • https://www.morh.hr/wp-content/gallery/prijem-ministra-krsticevica-za-pripadnike-vdz-a/vdz_22122016_03.jpg
  • https://www.morh.hr/wp-content/gallery/prijem-ministra-krsticevica-za-pripadnike-vdz-a/vdz_22122016_04.jpg
  • https://www.morh.hr/wp-content/gallery/prijem-ministra-krsticevica-za-pripadnike-vdz-a/vdz_22122016_05.jpg
  • https://www.morh.hr/wp-content/gallery/prijem-ministra-krsticevica-za-pripadnike-vdz-a/vdz_22122016_06.jpg


Priopćenja