Prigodno druženje s najtežim ratnim vojnim invalidima u MORH-u

Slika https://www.morh.hr/wp-content/uploads/2017/10/invalidi_mala.png

Povodom obilježavanja 17. obljetnice međunarodnog priznanja Republike Hrvatske za najteže ratne vojne invalide i članove njihovih obitelji 17. siječnja u Ministarstvu obrane organizirano je prigodno druženje, kojemu su nazočili potpredsjednica Vlade Jadranka Kosor i ministar obrane Branko Vukelić te ravnatelj policije Vladimir Faber.

Tradicionalno druženje sa stopostotnim hrvatskim ratnim vojnim invalidima u MORH-ovom restoranu „Zvonimir“ održano je u organizaciji Ministarstva obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti, čijem su se pozivu odazvali brojni uzvanici. Pozdravljajući okupljene u ime Vlade RH i premijera Ive Sanadera, potpredsjednica i resorna ministrica Kosor izrazila je zadovljstvo što svi stopostotni HRVI prve skupine u potpunosti ostvaruju svoja zakonom utemeljena prava, stambeno su zbrinuti te imaju odgovarajuću zdravstvenu njegu. Ističući da je skrb o hrvatskim braniteljima te napose najtežim ratnim vojnim invalidima zajednička briga triju resornih ministarstava, poručila je da im je zajednička zadaća očuvanje dostojanstva hrvatskih branitelja i Domovinskog rata.

Izražavajući dobrodošlicu uime domaćina, ministar Vukelić posebno je izrazio zadovoljstvo što su se okupili u prostoru Ministarstva obrane, čija su im vrata, poručio je, uvijek otvorena. Podsjećajući da će Hrvatska u godini obilježavanja 17. obljetnice međunarodnog priznanja slaviti i prijem u punopravno članstvo NATO saveza, istakno je da su hrvatski branitelji najzaslužniji za takav razvoj događaja te je ujedno zahvalio najtežim ratnim vojnim invalidima na njihovom golemom doprinosu. I ravnatelj policije Faber je istaknuo njihove zasluge u obrani i oslobađanju domovine, napominjući da jezgru MUP-a čine sudionici Domovinskog rata te da im se stoga s punim povjerenjem uvijek mogu obratiti.

U ime invalida riječi zahvale za potporu koju im pružaju državne strukture i nadležne institucije uputio je predsjednik Udruge 100%-tnih HRVI I. skupine Đuro Glogoški, a među ostalim je izrazio zahvalnost Ministarstvu obrane koje je najtežim ratnim vojnim invalidima omogućilo liječenje u hiperbaričnoj komori Instituta pomorske medicine HRM-a u Splitu.



Najave