Predsjednik RH imenovao general bojnika Dragutina Repinca novim zapovjednikom HKoV-a

Na temelju svojih ustavnih i zakonskih ovlasti predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović, na prijedlog načelnika Glavnog stožera OSRH general pukovnika Drage Lovrića i uz suglasnost ministra obrane Davora Božinovića, imenovao je general bojnika Dragutina Repinca zapovjednikom Hrvatske kopnene vojske, a imenovanje stupa na snagu 11. srpnja 2011.


General bojnik Dragutin Repinc završio je Vojnu akademiju kopnene vojske, Zapovjednu stožernu školu u Hrvatskoj vojsci te Zapovjednu stožernu školu kopnene vojske u SAD-u.

Završio je i više različitih tečajeva u zemlji i inozemstvu. Obnašao je različite dužnosti u Oružanim snagama Republike Hrvatske, a najznačajnije među njima su: savjetnik za operativno i ratno planiranje u Operativnoj zoni Zagreb, zapovjednik Časničke škole, načelnik stožera Hrvatske kopnene vojske i načelnik Uprave za planiranje u Glavnom stožeru Oružanih snaga.

Bio je voditelj kolegija Operativno umijeće i neratne operacije u Ratnoj školi OSRH „Ban Josip Jelačić“ i vanjski suradnik i urednik područja Vojništvo za Hrvatsku opću enciklopediju.

Odlikovan je s više odlikovanja, među kojima je i Red kneza Branimira i Red bana Jelačića. Od 2005. do 2007. bio je zapovjednik UN misije u Indiji i Pakistanu, te je bio najviše pozicionirani hrvatski časnik u UN misijama.



Priopćenja