Požar kod Drniša gasi sedam protupožarnih aviona

Slika https://www.morh.hr/wp-content/uploads/2017/10/pozar_06082015_v.jpg
Forto: Arhiva HRZ i PZO/ M. Karačić

Zračne snage Protupožarnih namjenski organiziranih snaga Oružanih snaga RH iz sastava 93. zrakoplovne baze Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane  i danas, 15. kolovoza 2015., angažirane su u gašenju više požara.

Najveći požar razvio se iza 14,30 sati u Trbounju kod Drniša u Šibensko-kninskoj županiji i na kojem od tada neprekidno djeluju četiri Canadaira CL-415 i tri Airtractora AT-802.  Zračne snage ulažu maksimalne napore kako bi čim prije stavili požar pod nadzor zbog blizine vojnog skladišta. Prema najnovijim informacijama, oko 18,00 sati širenje vatre prema vojnom skladištu je zaustavljeno i ne prijeti opasnost približavanja vojnom objektu. Gašenje se dalje nastavlja na dijelovima požarišta prema Drnišu.

Od ostalih požarišta, tijekom dana zračne snage bile su angažirane na lokaciji Dugobabe u Splitsko-dalmatinskoj županiji gdje su ukupno djelovala tri protupožarna aviona i helikoptera, dok su požar Naklice kod Omiša također u Splitsko-dalmatinskoj županiji ugasila dva Canadaira.

Na požarištu Popovići u Zadarskoj županiji bila su angažirana dva protupožarna aviona.



Priopćenja