Povratak pripadnika OS RH iz misije MINURCAT u Čadu

Po završetku  šestomjesečnog mandata u misiji UN –a u Srednjoafričkoj Republici i Čadu (MINURCAT) u srijedu, 21. listopada, u Republiku Hrvatsku vratio se 2. kontingent od 15 pripadnika Bojne za specijalna djelovanja koji je u misiju upućen u travnju ove godine. U misiji se još uvijek nalaze dva pripadnika OS RH raspoređena u Zapovjedništvu misije, na jednogodišnjem mandatu, a sukladno odluci Hrvatskog sabora.

Republika Hrvatska uključila se početkom listopada 2008. godine u tadašnju misiju EUFOR Tchad/RCA uputivši izvidnički tim od 15 pripadnika BSD-a.  Također, u prosincu 2008. godine Hrvatski sabor donio je odluku o upućivanju do 3 pripadnika Oružanih snaga RH u misiju MINURCAT. Jedan časnik Oružanih snaga RH je 24. siječnja 2009. započeo jednogodišnji mandat u području misije, a početkom ožujka 2009. u područje misije otputovao je i drugi pripadnik Oružanih snaga RH te su oba raspoređena u Zapovjedništvu misije.

Povratkom 2. kontingenta od 15 pripadnika BSD-a Republika Hrvatska nastavlja sudjelovanje u misiji MINURCAT sa stožernim osobljem.



Priopćenja